Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika pozornica

Počinju Riječke ljetne noći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijeka od danas pa sve do 24. srpnja postaje velika pozornica. Riječke ljetne noći u kratkome su vremenu stekle veliku popularnost među domaćima i turistima.

Riječke ljetne noći oduvijek su bile sinonim za pravi spektakl. Neobične izvedbe na neobičnim pozornicama i ove će godine mnogobrojne ljubitelje opere, drame i klasične glazbe dovesti u grad na Rječini. 'Ove godine možda čak i najviše ambijentalan festival, u odnosu na ove prijašnje godine. Sva događanja su u posebnom ambijentu. Ove godine nemamo ništa u samome kazalištu', rekla je Nada Matošević Orešković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 13 godina zajedno: DLJI i Vipnet Slika nije dostupna Ljetne temperature u proljeće U Zagrebu 30 stupnjeva!

Izvedbe izvan sigurnog i poznatog ambijenta kazališta glumcima, pjevačima i sviračima poseban su izazov. Oživjet će tako trgovi, nekadašnje tvornice, pa čak i riječke lučice i plaže. Na taj način, ističu, nastavljaju tradiciju, ali i kreativnost uprežu u borbu protiv recesije.

'Umjetničko vodstvo Riječkih ljetnih noći istražuje moguće lokacije za izvedbe različitih programa pa se onda gleda gdje bi se što moglo uprizoriti, upriličiti. Normalno da se za glazbene programe provjerava i akustika itd.', rekla je Barbara Grabušić, glasnogovornica HNK Ivana pl. Zajca.

Akustika je, kažu, u luci sjajna, a kako je luka jedan od najprepoznatljivijih simbola grada, ne čudi što će svečano otvaranje biti baš na moru. Tijekom gotovo mjesec dana publika će moći uživati u mnogobrojnim novostima, od kojih svakako treba istaknuti premijernu izvedbu Cavalerie Rusticane na trgu ispred katedrale SV. Vida. No i sav ostali program pravi je mamac i za domaće i za strane goste pa ne sumnjamo kako je ovaj festival i više nego dobro došao dodatak turističkoj ponudi ovoga kraja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene