Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo suđenje

Otkrio Vidoševićevo blago: 'Ne osjećam se krivim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Vrbić, inspektor koji je mobitelom snimio zapljenu Vidoševićevih umjetnina, danas je izašao pred pred suca zagrebačkog Županijskog suda.

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje Josipu Vrbiću, policajcu specijaliziranom za umjetnine koji je optužen da je mobitelom snimio nekoliko fotografija skrovišta za umjetnine bivšeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića i dao ih jednom dnevnom listu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrio Vidoševićevo blago 'Nisam bio svjestan da je predaja fotografija kazneno djelo' Slika nije dostupna Džaba mu FBI Policajac koji je mobitelom snimio Vidoševićeve umjetnine ide na sud

Nakon što je pročitana optužnica, Vrbić je poručio kako se ne osjeća krivim. U optužnici stoji da je Vrbić i nezakonito držao streljivo i drugo oružje prilikom pretresa u policijskom uredu. Obrana kaže da je dio streljiva zatekao u radnoj prostoriji te da ga nije stigao predati, a dio je građanima dopušten za držanje.

Na današnjem ročištu saslušano je pet svjedoka - tri iz policije, jedna novinarka te jedan Vrbićev prijatelj. Obrana je kazala kako je sporna puška, za koju ga se tereti kako ju je nezakonito držao, ostala u uredu još od osobe koja je tamo radila prije Vrbića. Radi se o Damiru Lešku koji je bio među svjedocima i koji je rekao kako je popisao sve što je ostavljao u uredu, ali da se ne sjeća je li među tim stvarima bila i puška.

Svjedočila je i Darija Dragović, djelatnica MUP-a koja radi u uredu do Vrbićevog, a koja je kazala kako joj je optuženi pričao o oružju koje je zatekao u uredu.

Na klupu za svjedoka sjeo je i Dean Savić, voditelj službe za organizirani kriminal PNUSKOK-u koji je također ostavio otvorenu mogućnost da je sporna puška u uredu ostala nakon Leška.

Spomenimo još i da je Vrbić član Komisije za uništenje oružja.

Iako je morala, svjedočila je i novinarka kojoj je Vrbić ustupio fotografije - Vanja Nezirović. Ona je kazala kako je se nakon pretresa Vidoševićeve vile s Vrbićem našla na kavi gdje joj je on pokazao fotografije i na njen upit joj ih posla. Kaže kako je i on sam bio šokiran onime što je tamo vidio.

Ovo je policijski inspektor koji je tajno fotografirao Vidoševićeve umjetnine

Zahvaljujući Vrbićevim fotografijama javnost je mogla vidjeti dio kolekcionarskog blaga kojeg je u bunkeru svoje vile čuvao dugogodišnji čelnik HGK uhićen zbog izvlačenja 30-ak milijuna kuna iz ustanove koju je vodio 18 godina.

Prema pisanju medija Vidoševićeva je zbirka procijenjena na oko pet milijuna eura, no vrijednost joj je navodno i nekoliko puta veća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene