Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počinje škola!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesto tisuća djece i mladih u ovim trenucima odbrojava zadnje sate ljetnih praznika. Sutra počinje nova školska godina pa i ne čudi da u mnogim domovima vlada prava školska groznica.

Posebno tamo gdje je više od jednog školarca! No, iako ih u klupama čekaju besplatne knjige, školovanje djece za roditelje je daleko od besplatnog.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Slika nije dostupna Lakše torbe Učenike 2014. očekuju novi, laši udžbenici

U velikogoričkoj obitelji Maslač posljednje su pripreme za početak škole. Kupljeno je sve što treba, u torbi su bilježnice i školski pribor, a udžbenici ih čekaju u školi.

Za gospođu Maslač posla preko glave pa ne stigne ni razmišljati o troškovima vezanim za početak škole. Do sada je na to otišlo, procjenjuje, do tri tisuće kuna, ali to nije konačna brojka. Besplatni udžbenici pritom mnogo im znače. Knjige za Peru stajale bi oko 800 kuna, a za najstarijeg Matu čak 1 550. Kad se sve zbroji, na knjigama su uštedjeli pet tisuća kuna. 

- Trebala sam ove godine kupiti dvije torbe, dvije su imali od prošle godine, papuče, tenisice kako im raste noga, a kako treniraju i bave se sportom i tu opremu moramo duplo kupovari, kaže Senka maslač.

Četiri školarca obitelji Maslač sutra spremni stižu u školu. Roditelji su napravili svoje, a od njih zauzvrat očekuju samo dobre ocjene.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene