Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počinje istraga o smrti pacijentice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaključak zdravstvene inspekcije o odgovornosti za smrt Danijele Štaba-Žulj iz Đurenovca, koja je iskrvarila nakon rutinske operacije na Odjelu za ginekologiju i opstetriciju Kliničke bolnice Osijek, može se očekivati krajem idućeg tjedna.

Razlog je činjenica da je, nakon nadzora obavljenog u nedjelju, od ravnateljstva zatražena dopunska dokumentacija koja je Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi poslana tek u petak. 

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Riječ je, naime, o posebnim licencama za rad svih liječnika koji su na bilo koji način povezani s tragičnim slučajem. 

'Uvidom u cijeli slučaj inspekcija će donijeti odluku o tome je li bilo pojedinačne odgovornosti. Ovisno o odluci, mi ćemo dalje odlučivati o eventualnim suspenzijama ' rekao je za Jutarnji list mr. sc. Željko Vranješ, ravnatelj KB-a Osijek.

Do doc. dr. Siniše Šijanovića, voditelja osječke ginekologije koji je operirao Danijelu Štaba-Žulj, te do dr. Renate Bećarević i dr. Ivana Vlahovića, koji su bili dežurni u trenutku kada je iskrvarila, posljednjih se dana ne može doći jer su 'na slobodnim danima'. 

Od Ivana Štaba, Danijelina oca, se doznaje da je njihov  odvjetnik počeo prikupljati dokumentaciju za pokretanje postupka, ali ona, kako se na neke dokumente iz bolnice još čeka, zasad nije potpuna.

Neovisno o postupcima obitelji, osječko je Općinsko državno odvjetništvo, na temelju informacija iz medija, u međuvremenu formiralo spis kako bi moglo započeti izvide o utvrđivanju odgovornosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene