Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizvjesnost u eurozoni

Počinje blagdanska groznica, budite oprezni s trošenjem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo je blagdanska kupnja! Okićeni trgovački centri i puni izlozi primamili su građane koji već otvaraju svoje novčanike.

Prve adventske nedjelje trgovački centri bilježe znatno veći broj posjetitelja. Na dnevnoj razini nekima i oko 15 posto. U prosincu se očekuje da će blagdanska potrošnja biti na prošlogodišnjoj razini ili nešto veća, što je oko 10 milijardi kuna.

Pročitajte i ovo Irena Weber sastanak Vlade i socijalnih partnera Ako se cijene mogu spustiti zašto su uopće rasle? "Ako netko to plaća, onda je cijena dobro postavljena" Namirnice - 3 Tajni kupci u trgovinama Drastična poskupljenja vidljiva na policama. Severu se jedna ideja posebno svidjela: "Čini mi se vrlo zgodno"

'Primijetili smo trend porasta tijekom radnih dana čak od 15 posto u odnosu na ostatak godine, a u zadnjih par subota gdje smo imali par subota od gotovo 40 tisuća građana', rekla je Dina Zečević iz Arena Centra.

S obzirom na još uvijek neizvjesnu situaciju u eurozoni, sindikati ipak građanima savjetuju da pripaze. 'U svemu tome treba i građanima preporučiti da budu izuzetno oprezni u kupovanju, a pogotovo kada je riječ o zaduženjima jer jednako tako ne znamo kako će se kretati ni kamate na kredite, ali zasigurno neće biti povoljne', rekao je Krešimir Sever.

Prava sniženja, uobičajeno, očekuju se nakon Božića. Razlog više da se mnogi opuste jer ponekad je blagdanskom shoppingu teško odoljeti, pa makar i na kredit.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene