Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VILLA CASTELLO

Zavirite u unutrašnjost: Otkriveno koliko Ramljak traži za Todorićevu vilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početna cijena za Agrokorovu Villu Castello u opatiji je sedam milijuna eura bez PDV-a. Todorić ju je 1999. godine navodno platio 11 milijuna kuna.

Villa Castello, koju Agrokorov izvanredni upravitelj Ante Ramljak stavio u prodaju kako bi namirio dio koncernovog duga, prodaje se po početnoj cijeni od sedam milijuna eura bez PDV-a.  Iz Agrokora poručuju da će se porezni tretman utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca. Proces prodaje je podložan uvjetima iz postupka izvanredne uprave, predviđa mogućnost pregleda nekretnine, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

Agrokorov posjed ima ukupno 10.062 kvadratnih metara zemljišta sa 969 kvadrata stambenog prostora, od čega Villa Castello ima neto površinu od 851 kvadratnog metra s podrumom, prizemljem i tri kata, a depadansa ima 118 kvadrata neto površine prizemlja i prvog kata.

Agrokor je koncesionar golemog dijela pomorskog dobra uz vilu pa je riječ o jednom od najatraktivnijih zemljišta na području cijele Liburnije.

Kompleks u Medveji Agrokor je kupio 1999. godine od Liburnia Riviera Hotela, a navodno ga je platio 11 milijuna kuna. 

Villa Castello nalazi se u Medveji, nedaleko od Opatije, a u vlasništvu Agrokora je od 1999. godine. Na posjedu se nalaze dva odvojena objekta: Villa Castello koja kao glavni objekt obuhvaća plažu i šetnicu uz more te depadansa, odnosno pomoćni objekt koji se koristi kao gostinska kuća ili kuća za osoblje.

Sotheby's lani prodao nekretnine u vrijednosti 95 milijardi dolara

Za prodaju nekretnine Villa Castello između više ponuđača kao agent za posredništvo odabrana je specijalizirana agencija za posredovanjne i savjetovanje na tržištu nekretnina Croatia Sotheby's International Realty, članica renomirane svjetske franšize brenda Sotheby's International Realty koja je prisutna u 65 zemalja i ima 860 ureda diljem svijeta. Samo u 2016. godini Sotherby's je ostvario prodaju u vrijednosti 95 milijardi američkih dolara.

Glavna zgrada smještena uz more sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, prizemlja, prvog i drugog kata te vidikovca u tornju na trećem katu. Vila ima ukupno pet glavnih spavaćih soba na prvom i drugom katu, dok je u donjem dijelu smješteno i pet soba za osoblje.

Vinski podrum, sobe s kupaonom, heliodrom...

Najniži kat – suteren ima dva ulaza, jedan prema plaži, a drugi sa spojem na stazu s otvorenom ljetnom kuhinjom s roštiljem, povezan je s vinskim podrumom.

U prizemlje se ulazi s pješačkim područjem između dva objekta i sastoji se od kuhinje i tri salona. Prvi kat je pretežno stambeni, povezan je s ulazom stubištem i hodnikom te otvorenim prostorom koji povezuje dvije etaže. Sastoji se od četiri sobe s pripadajućim kupaonicama. Na drugom katu je apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i vlastitom kupaonicom. Spavaća soba ima niži krov, koji prelazi u punu veličinu u dnevnom boravku. Treći kat je vidikovac.

Depadansa se sastoji od dva apartmana s pripadajućim kupaonicama i zajedničkim dnevnim boravkom, a posjed ima i improvizirani heliodrom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene