Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Početkom slijedećeg tjedna zahladnjenje, u ožujku temperature u skladu s prosjekom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Proljeće, čini nam se, uvijek kratko traje, ali ja bih rekao da se moramo strpiti, jer će prema mom iskustvu i prema prognozama biti još vremenskih obrata u sljedeća dva mjeseca', izjavio je gostujući u emisiji '10 do 8' meteorolog Milan Sijerković.

'Zapravo zaboravlja se da proljeće nikada ne nastupa idilično. Uvijek dolazi s izmjenama toplog i hladnog vremena, pri čemu topla razdoblja postaju sve dulja i češća. Sada smo temperaturno naglo skočili do neslućenih visina za veljaču. Danas se temperatura počela polako snižavati, a jučer je bio najtopliji dan kad je pokraj Županje zabilježeno čak 25 stupnjeva. Toplije od toga, za dvije desetinke stupnja, bilo je 16. veljače 1998. godne', kaže Sijerković.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

Prema vremenskoj prognozi biometerološka situacija sljedećih dana će biti povoljna jer se nalazimo u području anticiklone. Mnogi se tuže da su umorni, što je tipično za proljetno vrijeme, jer organizmu treba vremena da se privikne na temperaturne promjene, kaže Ksenija Zaninović iz DHMZ-a. 

'Južina smeta ljudima i utječe na njihovo raspoloženje, ali one najsnažnije utjecaje južine priznalo je manje od petine ispitanika istraživanja koje smo provodili', kaže psiholog Aleksandar Momirović.

'Ljudi vjeruju ako u veljači nastane pretoplo vrijeme da će ožujak i travanj donijeti prehladno, činjenično to ne stoji, ali zna ponekad biti tako', istaknuo je Sijerković.

Magla, koja je ovih dana zavladala, na sjevernom Jadranu u veljači, kaže Sijerković, nije neuobičejena.

'Do kraja mjeseca povoljna je prognoza za one koji ne vole pretoplo vrijeme, doći će do osvježenja, pada temperature i povremeno kiše, ali početkom sljedećeg tjedan očekuje se zahladnjenje. Prema dosadašnjim prognozama ožujak neće biti hladniji od prosjeka', istaknuo je Sijerković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene