Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počeo 10. Špancirfest: Uživajte u glazbi i duhu starih vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velikim multimedijskim spektaklom pod nazivom "Praznik umjetnosti života", u izvedbi Magic Theatra iz Slovenije, večeras je u Varaždinu počeo 10. jubilarni Špancirfest.

"Zaboravite na cijene i inflacije. Špancirajte se, veselite i uživajte slijedećih deset dana", poručio je posjetiteljima Špancirfesta varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, prilikom otvorenja manifestacije, a Varaždinkama i Varaždincima neka budu dobri domaćini.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Potom je uslijedio jednosatni multimedijski spektakl u kojem je sudjelovalo 20 plesačica, pjevačica, gimnastičarki i bubnjarki.

Posjetitelje tijekom slijedećih deset dana, do 31. kolovoza, očekuje pregršt događanja, radionica, nastupa, koncerata, izložbi i gastronomske ponude.

U ponudi je čak 250 programa u kojima će sudjelovati 1600 glumaca, performera, glazbenika i akrobata iz dvadesetak svjetskih zemalja.

U koncertnom dijelu ovogodišnje manifestacije nastupaju "The von Trolley quartet", "The israeli ethnic ensemble", "The random chocolates", "Coolooloosh", "Carneval de Buenos Aries", Goran Navojec i "Go-Go swing orchestra" te Nina Badrić dok je završni koncert 31. kolovoza rezerviran za američku skupinu "Fun lovin criminals".

I ove je godine svoje mjesto na Špancirfestu pronašao "Komedija fest", a predviđene su i predstave za najmlađe.

Novost ovogodišnjeg Špancirfesta je "Glazbena klinika" gdje će nastupiti ponajbolji gitaristi Europe.

Uskom ulicom i ove godine vladaju umjetnici u sklopu "Paleta festa", a svoja će vrata studentima likovnih umjetnosti i dizajnerima otvoriti "Varaždinska kuća".

U sklopu subotnjeg programa održat će se već tradicionalni susret povijesnih postrojba iz Hrvatske i inozemstva.

Špancirfest se održava u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom grada Varaždina. Prema procjenama organizatora u slijedećih deset dana kroz Varaždin će proći 150 tisuća "špancirera".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene