Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč nevremenu

Počelo svjetsko prvenstvo u oranju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zadarsku zračnu luku sletjeli su i najbolji orači svijeta! U obližnjem Biogradu počelo je Svjetsko prvenstvo u oranju!

Kišni je dan u Biogradu na Moru, međutim, sve je spremno za otvaranje svjetskog prvenstva u oranju. Tu su natjecatelji iz 31 zemlje. Oni će svoje oranice pokušati izorati što brže, više i jače i tako ostvariti što bolji plasman.

Pročitajte i ovo Natjecanje mladih robotičara - 2 natjecanje na FER-u Okupili se mladi robotičari, šalju i važnu poruku: "Širite vidike, možda ćete saznati nešto što volite. Uljepšat će vam život" PR oglas Završen prvi krug natjecanja METRO Junior Top Chef

Najvjerniji navijači pristižu uz borilište. Najglasniji su moci i djevojke u žutom, navijači predstavnika Švedske. 'Swanson je moj prijatelj, tu je njegova obitelj. Nadamo se dobrom rezultatu', kazao je Juan, švedski navijač.

'Sigurno je manje publike, jer publika nije samo iz dijela poljoprivrede, nego ljudi koji bi došli pogledati, ali nitkone želi ići po polju po blatu', kaže naš predstavnik, Marijo Spudić.

>> Svjetsko natjecanje u oranju u Biogradu na moru!

Marijo je jedan od dvojice naših predstavnika na natjecanju. Naravno da sanja postati svjetskim prvakom. Zna i kome bi posvetio pobjedu. 'Svojoj obitelji i djeci. Imam sedmero djece, 5 muških i 2 cure. To je najveće bogatstvo', kaže Marijo.

S posebnim su ponosom na velika natjeanja odlazili predstavnici novih, mladih država, posebno motivirani da svijetu pronesu ime svoje zemlje. 'Sa velikim ponosom. I nadam se da ćemo pokazati dobre rezultate, iako vremenske prilike nisu baš idealne za nas kao debitante', kazao je kosovski predstavnik Bekim Hoxha.

Njiva mora biti propisno duboka, ravna, ne preširoka, te nakon traktora opet uredna i čista kako bi ste osvojili bodove. Suci paze da se natjecatelji ne posluže nesportskim trikovima. Velika utakmica na biogradskim oranicama je počela. Sutra ćemo nakon zbroja svig rezultata dobiti ime najboljeg orača. Novog svjetskog prvaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene