Obavijesti Video Pretražite Navigacija
četiri i pol godine nakon smrti

Počelo suđenje liječnicama i medicinskoj sestri za smrt Gabrijela (9): "Ne možemo govoriti o onome što se događalo u sudnici"

Aktualno Galerija Počelo suđenje za smrt dječaka Gabrijela - 4 Počelo suđenje za smrt dječaka Gabrijela - 4 Foto: DNEVNIK.hr Počelo suđenje za smrt dječaka Gabrijela - 3 Počelo suđenje za smrt dječaka Gabrijela - 3 Foto: DNEVNIK.hr Počelo suđenje za smrt dječaka Gabrijela - 2 Počelo suđenje za smrt dječaka Gabrijela - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Počelo suđenje za smrt dječaka Gabrijela - 1 Galerija 1/4 >>
Četiri i pol godine nakon smrti dječaka Gabrijela Bebića počelo je suđenje trima liječnicama i jednoj medicinskoj sestri, koje su optužene da su nesavjesno liječile dječaka koji je preminuo.

Četiri i pol godine od smrti devetogodišnjeg dječaka Gabrijela iz Metkovića počelo je suđenje liječnicama i medicinskoj sestri. Zdravstvene djelatnice, podsjećamo, tereti se za nesavjesno liječenje koje je uzrokovalo djetetovu smrt.

Dječak je, prema optužnici, u više navrata doveden u zdravstvenu ustanovu u teškom stanju, ali kako nisu smatrale da je životno ugrožen, vraćale su ga na kućno liječenje.

Naknadno je hospitaliziran u splitskoj bolnici, gdje je preminuo. Suđenje na Općinskom sudu u Dubrovniku zatvoreno je za javnost.

"Ne možemo ništa govoriti o on onome što se događalo u sudnici", rekao je Dino Hadžiomerović, odvjetnik obitelji. 

"Sve ono što čujemo i saznamo u toku rasprave ostaje u sudnici. Inače, nije dobro biti izvrgnut ovakvom kaznenom postupku", kazao je odvjetnik medicinske sestre Branko Šerić. 

Pročitajte i ovo Ivana Bebić, majka preminulog dječaka Pravda se čeka godinama Počinje suđenje liječnicama i medicinskoj sestri za smrt Gabrijela (9): "Moram biti hrabra i jaka i iznova proći svu tu bol"

Odvjetnik jedne od liječnica Vinko Ljubičić poručuje: "Moram kao čovjek reći da mi je iznimno žao svega što je pretrpjela obitelj Bebić. Mislim da na optuženičkoj klupi u ovom trenutku stoje pogrešne osobe".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene