Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobit ćemo novog blaženika

Počelo 46. plenarno zasjedanje HBK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pozdravnim govorom predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarskoga nadbiskupa mons. Želimira Puljića jutros je u Zagrebu počelo 46. plenarno zasjedanje HBK.

Nadbiskup Puljić najavio je da će na ovom zasjedanju zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izvijestiti HBK o odreknuću službe pape Benedikta XVI. te konklavama za izbor novoga pape.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "U MISLIMA S NAJPOTREBITIJIMA" Plenković uputio božićne čestitke Bozaniću i Puljiću: "Ustrajat ćemo u naporima da probudimo samopoštovanje naroda" Slika nije dostupna Poruka Crkvi Jovanović biskupima: Ne miješajte se u zdravstveni odgoj jer za to niste nadležni!

>> Bozanić: Ne gajimo ispraznu nadu da će nam netko drugi čudesno riješiti probleme

Naveo je kako će biskupi čuti i detaljnije informacije o, kako je rekao, važnom događaju za istarsku Crkvu. Govorit će se o beatifikaciji sluge Božjega Miroslava Bulešića, što je važan događaj za Crkvu, a posebice za Crkvu u Hrvata, napomenuo je dodavši kako ćemo dobiti novoga blaženika, a k tomu i mučenika.

Po riječima mons. Puljića na zasjedanju će biti govora i o općim odredbama koje bi HBK trebala prirediti u duhu crkvenih propisa, koji se tiču katoličke vjerske pouke i odgoja te sudjelovanju vjernika laika u životu Crkve.

Plenarnom zasjedanju nazoči i apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico te izaslanici susjednih biskupskih konfgerencija: vojni ordinarij u BiH mons. Tomo Vukšić, izaslanik međunarodne BK. sv. Ćirila i Metoda nadbiskup beogradski mons. Stanislav Hočevar, izaslanik slovenske BK. biskup Novog Mesta moms. Andrej Glavina, član Međunarodne BK sv. Ćirila i Metoda subotički biskup mons. Ivan Penzeš te biskup srijemski mons. Đuro Gašparević.

Nakon trodnevnoga zasjedanja, biskupi će u četvrtak na konferenciji za novinare izvijestiti javnost o svom radu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene