445199
445199
445199
445199
445199

Od danas naplaćuju parking i na Aveniji Gojka Šuška i Novom Jelkovcu

  • , 01.08.2016., 15:43
  • Autor:
  • komentara

Parkiranje na Aveniji Gojka Šuška plaćat će se kunu i pol za jedan sat, a koliko se dugo na jednom parkirališnom mjestu može ostati neće biti određeno.

 
 
 
 
Nema više besplatnog parkiranja, ilustracija (FOTO: Borna Filić/Pixsell)
Nema više besplatnog parkiranja, ilustracija (FOTO: Borna Filić/Pixsell)

Virovitičke, krapinske, sisačke, varaždinske, tek neke su ovo registarske oznake koje se svakog dana mogu vidjeti na automobilima parkiranim uz Aveniju Gojka Šuška u Dubravi. Bilo da posjećuju nekog u obližnjoj bolnici, rješavaju određene obveze ili u Zagreb dolaze raditi, objašnjavaju vozači iz drugih gradova, parkiralište uz okretište tramvaja u Dubravi gotovo je pa idealno.

"Radim u Maksimiru kao prodavačica. Budući da je u gradu uvijek gužva, a parkirališno mjesto teško se nađe, svoj automobil ostavim ovdje pa tih nekoliko stanica odem javnim prijevozom", opisala je Tamara Gorički iz Marije Bistrice svoju svakodnevicu, koju će od danas plaćati.

Na zahtjev stanara

Naime, Grad Zagreb odlučio je u toj ulici naplaćivati parkiranje, a objašnjenje je jednostavno - tako su tražili stanovnici te četvrti. Parkiranje na Aveniji Gojka Šuška plaćat će se kunu i pol za jedan sat, a koliko se dugo na jednom parkirališnom mjestu može ostati neće biti određeno kao, primjerice, u prvoj i drugoj zoni.

"Ma kakva naplata, nemojte biti smiješni. To je totalna glupost! Parkiram ovdje kod okretišta otkad vozim, a razlog je što inače jednostavno ne mogu stići na vrijeme na posao. Živim iznad Dubrave i autobus mi ide svakih pola sata počevši od šest ujutro, a ja od šest radim. Pa vi stignite" ,uzrujano je ispričala Brunislava Grgić te dodala da će što prije naći drugo mjesto za parkiranje, i to ono besplatno.

Kako je objasnila, 15 kuna dnevno za parking nije puno, ali računa li se na dulje staze, tristo kuna mjesečno ona će morati izdvojiti iz plaće samo zato da bi na vrijeme stigla na posao. "Stvarno luduju. Na ovim parkiralištima oko okretišta uvijek ima slobodnih mjesta unatoč tome što deseci ljudi svakog dana ovdje parkiraju. U redu je naplaćivati po širem centru grada, ali ovdje je to doista pretjerivanje", zaključila je Irena Kožić, također Zagrepčanka, koja svoje vozilo ostavlja na okretištu svaki dan te otamo kreće na posao u bolnicu Sveti Duh.

Naplata i u Novom Jelkovcu

Naplata parkiranja nije razveselila ni djelatnike ZET-a, koji s okretišta tramvajima i busevima kreću na posao. "Dio smo iste tvrtke pa neću ništa govoriti, ali jasno vam je da sada nećemo više parkirati na ovoj lokaciji. Objašnjenje da se to uvodi jer su stanari tako tražili suludo je jer i sami vidite da ovdje stanara nema", rekao nam je razočarani djelatnik ZET-a. Osim u Dubravi, od danas će se naplaćivati parkiranje i u Novom Jelkovcu, gdje će sat također biti kunu i pol. (Agencija VLM)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se