Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Zagrebu

Od danas naplaćuju parking i na Aveniji Gojka Šuška i Novom Jelkovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parkiranje na Aveniji Gojka Šuška plaćat će se kunu i pol za jedan sat, a koliko se dugo na jednom parkirališnom mjestu može ostati neće biti određeno.

Virovitičke, krapinske, sisačke, varaždinske, tek neke su ovo registarske oznake koje se svakog dana mogu vidjeti na automobilima parkiranim uz Aveniju Gojka Šuška u Dubravi. Bilo da posjećuju nekog u obližnjoj bolnici, rješavaju određene obveze ili u Zagreb dolaze raditi, objašnjavaju vozači iz drugih gradova, parkiralište uz okretište tramvaja u Dubravi gotovo je pa idealno.

Pročitajte i ovo Njemačka vozila Mnoge čudi zašto to čini Mladić ima neobičan hobi: Prijavljuje prekršitelje, a zbog tih kazni već su platili više od 140.000 eura Tomislav Tomašević Bez privatnih investicija Sve o novom projektu garaže u Klaićevoj: "Gotovo će se poduplati kapacitet parkirnih mjesta u središtu grada"

"Radim u Maksimiru kao prodavačica. Budući da je u gradu uvijek gužva, a parkirališno mjesto teško se nađe, svoj automobil ostavim ovdje pa tih nekoliko stanica odem javnim prijevozom", opisala je Tamara Gorički iz Marije Bistrice svoju svakodnevicu, koju će od danas plaćati.

Na zahtjev stanara

Naime, Grad Zagreb odlučio je u toj ulici naplaćivati parkiranje, a objašnjenje je jednostavno - tako su tražili stanovnici te četvrti. Parkiranje na Aveniji Gojka Šuška plaćat će se kunu i pol za jedan sat, a koliko se dugo na jednom parkirališnom mjestu može ostati neće biti određeno kao, primjerice, u prvoj i drugoj zoni.

"Ma kakva naplata, nemojte biti smiješni. To je totalna glupost! Parkiram ovdje kod okretišta otkad vozim, a razlog je što inače jednostavno ne mogu stići na vrijeme na posao. Živim iznad Dubrave i autobus mi ide svakih pola sata počevši od šest ujutro, a ja od šest radim. Pa vi stignite" ,uzrujano je ispričala Brunislava Grgić te dodala da će što prije naći drugo mjesto za parkiranje, i to ono besplatno.

Kako je objasnila, 15 kuna dnevno za parking nije puno, ali računa li se na dulje staze, tristo kuna mjesečno ona će morati izdvojiti iz plaće samo zato da bi na vrijeme stigla na posao. "Stvarno luduju. Na ovim parkiralištima oko okretišta uvijek ima slobodnih mjesta unatoč tome što deseci ljudi svakog dana ovdje parkiraju. U redu je naplaćivati po širem centru grada, ali ovdje je to doista pretjerivanje", zaključila je Irena Kožić, također Zagrepčanka, koja svoje vozilo ostavlja na okretištu svaki dan te otamo kreće na posao u bolnicu Sveti Duh.

Naplata i u Novom Jelkovcu

Naplata parkiranja nije razveselila ni djelatnike ZET-a, koji s okretišta tramvajima i busevima kreću na posao. "Dio smo iste tvrtke pa neću ništa govoriti, ali jasno vam je da sada nećemo više parkirati na ovoj lokaciji. Objašnjenje da se to uvodi jer su stanari tako tražili suludo je jer i sami vidite da ovdje stanara nema", rekao nam je razočarani djelatnik ZET-a. Osim u Dubravi, od danas će se naplaćivati parkiranje i u Novom Jelkovcu, gdje će sat također biti kunu i pol. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene