Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poteškoće otklonjene

Počele prijave za srednje škole, a web-stranica – u kvaru. Iz CARNET-a poručili: ''Nema potrebe da se svi u isto vrijeme prijavljuju''

Učenici, ilustracija (Foto: Getty images)
Učenici, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images
U srijedu u podne su počele prijave za upis u srednje škole putem servisa upisi.hr, no već nakon manje od sat vremena – učenici više nisu mogli pristupiti stranici.

Točno u podne osmaši su se počeli prijavljivati za željenu srednju školu, no ubrzo su naišli na probleme. Naime, nešto više od sat vremena nisu mogli pristupiti stranici.

Pročitajte i ovo Učenici na predavanjima (Foto: Dnevnik.hr) NOVA ŠKOLSKA GODINA U ponedjeljak počinju upisi u srednje škole: 46.377 slobodnih mjesta čeka učenike Anto Vidović Nedostaje kvalitetnih radnika Njihove ruke neki bi platili i suhim zlatom, ali sve ih je teže naći: "Svi bi neki direktori bili..."

Iz CARNET-a su za DNEVNIK.hr potvrdili da se radilo o zakrčenju jer je u istom trenutku na sustav za prijavu pohrlilo više od 41.000 tisuće korisnika, pa se stranici nije moglo pristupiti. Poteškoće su otklonjene, a učenici sada ponovno mogu bez problema pristupati stranici i odabrati željeni obrazovni program.

Na pitanje može li se nešto promijeniti kako i idućih godina ne bi dolazilo do ovakvih poteškoća, iz CARNET-a su kazali da su učenike i ranije upozoravali da nema potrebe da se točno u podne svi prijavljuju u sustav, već to mogu učiniti i kasnije, odnosno do posljednjeg dana prijava. Na taj način će manje ljudi istovremeno biti prijavljeno na stranicu, pa su i manje šanse za zagušenje. 

Učenici željene obrazovne programe mogu prijaviti do 10. srpnja. Iznimka su oni obrazovni programi koji zahtijevaju dodatne provjere, pa se njih može prijavljivati do 30. lipnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene