Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimske radosti

Počela skijaška sezona na Sljemenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Sljemenu je za sada otvorena samo jedna staza, no uskoro bi mogle biti i druge.

Snijeg koji je pao prije nekoliko dana najviše je razveselio djecu i skijaše. Tako je danas počela i skijaška sezona na Sljemenu.

Iako je snijega bilo dovoljno da se otvori svega jedna staza, divan sunčan dan, prekrasna priroda i svježi zrak na zagrebačko su najdraže brdo namamili mnoge. I nisu požalili!

Dan je na Sljemenu bio stvoren za uživanje. Za sada je otvorena tek jedna skijaška staza, no mjerodavni čine sve što je u njihovoj moći ne bi li što prije otvorili i ostale.

'Napominjem, skija se na prirodnom snijegu, na Činovničkoj livadi još nismo uspjeli napraviti umjetni snijeg, radit ćemo ga sad idućih dana, ja se nadam u idućih tjedan dana ćemo i to napravit i zeleni i plavi', kazao je Igor Žiljak, voditelj skijališta.

Pročitajte i ovo Zimske radosti na Sljemenu Goleme brojke Besplatna žičara, građane se moli samo jedna stvar: "Svakih sat vremena žičarom se prevezlo 1000 posjetitelja" Skijalište - 1 Omiljena zimska aktivnost Velika seoba Hrvata: Slobodan termin već je gotovo nemoguće naći, a cijene su niže nego na razvikanim mjestima izvan Hrvatske

FOTO Snijeg na Palagruži prvi put otkako je meteoroloških mjerenja

Cilj je što prije otvoriti što više staza, jer interes za Sljeme je golem. Danas, prvoga dana, skijanje je bilo besplatno pa ni velike gužve nikome nisu pretjerano smetale. Ne bi li sve proteklo u najboljem redu budno su pazili dečki iz Gorske službe spašavanja.

No, nije Sljeme samo za skijaše. Zabaviti se tu može na mnogo raznih načina.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene