Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije nesreće ovog vikenda

Počela sezona i s njom pogibeljne nesreće na moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sezona počinje i sve je više ljudi na moru. Događaju se i incidenti. Vatra je jutros progutala gliser u savudrijskoj luci na kojem se sam našao 10-ogodišnji dječak. Srećom, spasio ga je lokalni ribar. Uz pomoć ribara jučer je spašeno i osmero Talijana.

Lokalni savudrijski ribar jutros je srećom digao pogled sa svojih mreža.'Dok sam čistio mreže tu u barci, sam bacio pogled i vidio da se nešto dimi u gliseru', ispričao nam je ribar Maurizio Ossich. Odmah je upalio barku i krenuo prema gorućem gliseru.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Slika nije dostupna NESREĆE SVE UČESTALIJE Kakve kazne uopće očekuju nesavjesne vozače glisera na Jadranu?

'Kad sam došo blizu, to je već izgorio lijepo nismo mogli doći niti blizu jer je bio jek plamen', kaže Maurizio.

Imao je što vidjeti, desetogodišnji slovenski dječak bio je sam u njemu. 'Došao sam do njega,pokupio ga u barci. Plakao je i bio je prepadnut', ispričao je ribar spasitelj. Dječak je signalnu raketu ispalio u gliser što je bilo dovoljno za veliki požar. Ne zna se zašto je dječak uopće na gliseru ostao sam.

Sinoć iza 20 sati potonula je 17 metara duga jahta na putu prema Italiji. Osmero Talijana plutalo je na splavu za spašavanje kad im je u pomoć došao također lokalni ribar.

'Oni su djelovali u šoku, oni su bili mirni u šoku, malo su imali volje za razgovarat', ispričao je ribar Zlatko Pižeta.

Pretpostavlja se da je jahta naletjela na plutajući balvan jer je velika jahta brzo potonula. 'Prilikom plovidbe udarila u nepoznati plutajući objekt, nakon toga je došlo do poplavljivanja i potonuća', rekao je Gianfranco Baldaš, kapetan lučke kapetanije Poreč.

Ljeto je tek počelo, a dvije morske nesreće su već iza nas, srećom bez tragičnih posljedica. 'Kapetanija ima plovilo, ali ima samo tri djelatnika, bi trebalo počet po mom mišljenju sa dragovoljcima bez naknade, a što se tiče vatrogasaca, u cijeloj županiji nemamo jedno vatrogasno vozilo', kaže ribar Danilo Latino.

Možda bi trebalo poslušati savjet ribara, jer ne može se uvijek računati na sreću.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene