Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počela sanacija azbestnog otpada u Vranjicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vranjicu kod Solina danas je započela sanacija azbestnog otpada oko tvornice Salonit.

Saniranje je počelo na igralištu nogometnog kluba "Omladinac", a vrijednost radova, koje izvodi splitski "Cian", iznosi 26 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fond za zaštitu okoliša: Nitko nije zatrpavao azbest u Vranjicu Slika nije dostupna MOR-u onemogućen posjet plućnom odjelu splitske bolnice

Početak radova na sanaciji otvorio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo koji je rekao da se u ovoj prvoj fazi sanira površina od 65.000 četvornih metara.

"Nesporno je da se ispod ovih terena nalazi vrlo opasan azbest i zbog toga je nužna temeljita sanacija. No azbest se neće vaditi nego će se cijela površina prekriti slojevima debljine jedan metar, a na rubnim dijelovima debljine 1,5 metar", kazao je Mladineo objasnivši da se ne radi samo o sloju zemlje nego se stavlja glina, radi se drenaža vode pa tek onda zemlja, a na kraju se stavlja humus kao podloga za travu.

U drugoj fazi sanirat će se preostali dio Vranjičke kave, na kojoj se nalaze poljoprivredne površine, a svi ti radovi trebaju biti gotovi do početka studenoga ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene