Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici se nadaju plaći

Počela proizvodnja u Dalmacijavinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako radnici Dalmacijavina i dalje ne znaju što će biti s njima, nakon što je propao i posljednji pokušaj prodaje te tvornice, ponovno je počela proizvodnja vina.

Počela je proizvodnja vina, a radnici se nadaju da bi idući tjedan mogli proizvoditi i bezalkoholna pića. 'Počeli smo proizvodit zato što se nadamo da će biti bolje i da ćemo dobit plaće i one zaostale. Kad radimo nekako smo zadovoljniji', rekla je radnica Manda Bašić.

Pročitajte i ovo Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni" Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu

Ljute se na Vladu jer više ne mogu živjeti u neizvjesnosti i bez plaća. 'Na radničku klasu uopće ne misle, samo na sebe misle, daj samo njima, a ne gledaju da ljudi trebaju živjeti i raditi. Ljuta sam, razočarana, mislim nemam riječi. Imam dvije velike cure koje idu u srednju školu, trebaš im dati, trebaš režije platit, trebaš sve', očajno je poručila Dobrinka Marijanović, radnica Dalmacijavina.

>> Dalmacijavino: Nakon pet mjeseci bez kune, radnicima ponudili poja jedne plaće

Navodno ima zainteresiranih kupaca. Spominje se jedna kineska tvrtka, a čak i jedna talijanska, no još uvijek je malo informacija. Vlada pak najavljuje stečaj. 'U stečaju su sve varijante otvorene. Postoje nekoliko zainteresiranih investitora. Jedino je sigurno da Dalmacijavino će nastaviti s radom to je sasvim sigurno', rekao je Radimir Čačić.

Radnici Dalmacijavina već su umorni od čekanja. Žele samo da se u njihovoj tvornici proizvodi i isplaćuju plaće.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene