Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela obuka pilota

Hrvatski "Kiowa ratnici" napokon kreću u akciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obuka domaćih pilota na novim američkim helikopterima OH-58D Kiowa Warrior, počela je u Zemuniku.

U Eskadrili helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku i povodom početka letačke obuke, akademski filmski snimatelj i autor projekta Milenijske fotografije Šime Strikoman je u utorak, 2. svibnja 2017. napravio je 557. milenijsku fotografiju 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior te pilota i zrakoplovnih tehničara Eskadrile helikoptera i američkih instruktora letenja i voditelja obuke zrakoplovno-tehničkog održavanja, objavio je MORH na svojim stranicama.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje F-16 od rujna Objavio Pentagon: Ukrajinski piloti ubrzo stižu u SAD na obuku

Polaznici obuke su hrvatski piloti, a provode je američki instruktori letenja. Obuka se provodi na 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior kojima je opremljena Eskadrila helikoptera iz projekta opremanja Oružanih snaga RH izvidničko-borbenim helikopterima kroz potporu Vlade i Oružanih snaga SAD-a, ističu u MORH-u.

Idući tjedan mediji će imati priliku i snimiti početak letačke obuke na spomenutim helikopterima. No, na Facebook profilu časopisa Hrvatski Vojnik već se može vidjeti mali video isječak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene