Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2015. povećan broj smrtno stradalih

Počela sezona: Oprez u prometu, motociklisti se vraćaju na ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dolaskom proljeća kreće još jedna moto sezona. No prije odlaska na cestu, provjera uspavanih refleksa na poligonu sigurne vožnje. Brojke stradavanja i dalje su zabrinjavajuće. Prošle godine poginulo je 72 motociklista, što je u odnosu na godinu prije čak 17 više.

Osim sunca, vjesnici proljeća su i motociklisti. No, prije uživanja na cesti, potrebno je probuditi reflekse.

Pročitajte i ovo Policija Očevid je u tijeku U Istri se sudarila dva motocikla, zatvorena je cesta, a promet teče obilazno Slika nije dostupna Više od 80 motorista darivali djecu FOTO: Motozečevi u uskršnjoj vožnji gradom

'Poligoni spretne i sigurne vožnje su dobro došli da se vrati taj refleks, da se vrati taj osjećaj za vožnju motocikla', kazao je Željko Marinović iz 'Karavane za život'.

Poligoni ovakvog tipa idealni su za upoznavanje svojih mogućnost, ali i slanje poruke.

'Htjeli bi skrenuti pažnju vozačima automobila da dobro dva puta pogledaju mrtvi kut kad se prestrojavaju, da jako paze na izlazak sa sporedne ceste. Motocikl ima malu siluetu, ide brže od automobila, a kako ide brže, tako se i teže zaustavlja', napomenuo je motociklist Igor.

'Trebalo bi malo pripaziti, dolazi sezona motora. Brzi smo, uski smo, teško nas je za vidjeti. I mi bi trebali poštivati propise, to priznajem', dodao je Krešimir.

Stradavanja za najranjiviju skupinu u prometu nažalost su neizbježna. Brojke poginulih i dalje su zabrinjavajuće. Prošle godine život je na prometnicama život izgubilo 72 motociklista. U odnosu na godinu prije to je povećanje za čak 17 mrtvih.

Prvi put, nakon poligona sve stečeno moglo se provjeriti i na stazi.

'Na koji način će kočiti, na koji način će ulaziti u zavoj, na koji način će se pripremiti. To sve mogu u kontroliranim uvjetima provjeriti', pojasnio je Marinović.

Cestama će krstariti tisuće motociklista. Povećan oprez svih u prometu spasit će mnoge živote.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene