Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počela istraga protiv Susanne Bunjevac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saslušanjem šestorice svjedoka danas je na zagrebačkom Županijskom sudu počela istraga protiv Susanne di Mauro Bunjevac, osumnjičene i pritvorene zbog pokušaja ometanja istrage protiv odbjeglog umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Istražni sudac Ratko Ščekić saslušao je Đuru Zjalića, Karla Žagara, Dubravka Koheka, Marijana Puzaka te Smiljana i Davora Pelegrina.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

O sadržaju njihovih iskaza glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić nije želio govoriti.

Na istražno ročište nisu došla dvojica svjedoka, među kojima je i Zagorčev poslovni partner i direktor njegovih tvrtki u Hrvatskoj Roman Binder za kojega sud nije dobio potvrdu da mu je poziv uredno uručen. Drugi svjedok, čiji identitet se nije mogao doznati, opravdao je svoj nedolazak.

Novo ročište zakazano je za 7. studenoga, kazao je Devčić.

Istražni sudac trebao bi ispitati i Antoniju Mariju Karpidou,
predsjednicu uprave belgijske tvrtke GT Sylton koja je opovrgnula da je Bunjevac kao djelatnica te tvrtke istraživala tokove novca na tajnim bankovnim računima u inozemstvu na kojima se prikupljao novac za obranu Hrvatske.

Devčić je Hini kazao da je istražni sudac od Državnog odvjetništva zatražio njenu adresu i podatke kako bi joj uputio poziv.

Bečki Visoki zemaljski sud danas je odobrio izručenje Zagorca kojega također u ovom postupku treba ispitati.

Njega hrvatsko pravosuđe traži zbog sumnje da je odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. iz sefa odnio dragulje te da je time zlouporabio položaj i ovlasti, oštetivši državu za pet milijuna eura.

Šestoricu svjedoka Ščekić je danas ispitivao više od tri sata, a po riječima odvjetnika Susanne di Mauro Bunjevac sudac je mogao doznati jedino o arapskom konju koji je osumnjičena, prema tvrdnjama tužiteljstva, kao nagradu za ometanje istrage dobila od Zagorca.

Di Mauro Bunjevac uhićena je večer prije nego li je Zagorčev
odvjetnik Zvonimir Hodak na novinskoj konferenciji ustvrdio kako je riječ o osobi koja su Državno odvjetništvo i predsjednik Stjepan Mesić angažirali u istrazi o tajnim bankovnim računima u inozemstvu i "nestanku" dragulja iz MORH-a, za što se sumnjiči Zagorca i koja navodno ima dokaze da je Zagorec nevin.

Jednomjesečni pritvor određen joj je prošlog tjedna zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene