456587
456587
456587
456587
456587

Posjetili smo mjesto gdje se može pronaći najbolje što postoji od hrvatskog inventivnog rada

  • , 10.11.2016., 10:40
  • Autor:
  • komentara

Inovacije iz cijelog svijeta od srijede stanuju u paviljonima Zagrebačkog velesajma.

 
 
 
 
Počela 41. Inova (Video: Dnevnik Nove TV)
Počela 41. Inova (Video: Dnevnik Nove TV)

Počela je 41. Inova, drugi najveći sajam inovacija u Europi. Ima tu svega, od robota, preko čudotvornih krema do aplikacija koje vam računaju životni vijek.

Uz pomoć jedne aplikacije možemo doznati točno fizičko stanje, odnosno, imamo li previše masti, trebamo li smršavjeti. Rezultati su gotovi kroz dvije minute. Aplikacija čak procjenjuje koliko ćete živjeti.

Učenici zagrebačke osnovne škole Nikola Tesla, s druge strane, najviše su ponosni na malo robotsko vozilo.

Na Inovu je ove godine stiglo 450 izlagača iz 22 zemlje svijeta. Jedan od izložaka je i električni karting. "Godinama učimo i pratimo kako se to radi diljem svijeta. Ovdje je sve najbolje što postoji od hrvatskog inventivnog rada", kaže organizator Neven Marković.

Od inozemnih gostiju najviše pažnje privukao je izum Indonežana. Ova biljna krema liječi svaku opekotinu. "Pomiješate prah s malo vode i lagano natrljate na kožu. U roku dva do tri dana koža će vam se u potpunosti oporaviti. To je budućnost medicine", ističe Elwan Hadiwijaya, inovator.

Inovacije iz cijelog svijeta na Zagrebačkom velesajmu možete razgledati do subote, a ulaz je besplatan.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se