Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen zloglasni pripadnik Škorpiona

'Pobili su 56 ljudi, meni sedmero, ni dan danas nisam našao brata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Momić, pripadnik zloglasnih Škorpiona, uhićen je zbog ratnog zločina 95-e na području Srebrenice. Nastavak suđenja čeka u osječkom istražnom zatvoru.

Milorad Momić, koji ima hrvatsko i francusko državljanstvo, neko vrijeme proveo je u Francuskoj. Uhićen je u Alpama 2011. godine, kada je i izručen Hrvatskoj. Već mu se sudilo, i to za ratni zločin u mjestu Berak, nedaleko od Vukovara.

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Modna revija, ilustracija Uskoro novi kriteriji Francuska donijela mjere protiv brze mode

Hrvatska zatražila izručenje 'Škorpiona' Momića

Zloglasni pripadnik Škorpiona uhićen je i nalazi se u istražnom zatvoru Županijskog suda u Osijeku. Nastavak je ovo istrage protiv njega. Tereti ga se da je kao pripadnik paravojne postrojbe ''Škorpioni'', zajedno s još nekoliko pripadnika ove postrojbe zarobio, ubio, a zatim zapalio šest osoba bošnjačke nacionalnosti. Sve se to dogodilo 1995. godine, za okupacije UN-ove zaštićene zone Srebrenica.

Momić je već sjedio na optuženičkoj klupi, i to pred Župnijskim sudom u Vukovaru, zbog ratnog zločina u mjestu Berak, nedaleko od Vukovara. Upravo zbog tog zločina našao se na međunarodnoj tjeralici. Uhićen je početkom 2011. u Francuskoj.

Uhićen 'Škorpion' povezan s pokoljem u Srebrenici

Iste godine izručen je u Hrvatsku. Nepravomoćno je osuđen krajem prošle godine na tri godine zatvora. Vrhovni sud ukinuo je tu presudu i odredio novo suđenje. Momića u mjestu u kojem je živio do Domovinskog rata, opisuju kao iznimno nasilnu osobu.

'On i ekipa pobili su 56 ljudi, meni su sedmero potukli, ni dan danas nisam brata našao, ni dan danas', rekao je Stjepan iz mjesta Berak.

Zloglasni škorpion uhićen je na dan kada Berak obilježava 23 godine okupacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene