451912
451912
451912
451912
451912

HSS-ovci prstom upiru u šefa, Palfi demantira optužbe koje je sustižu

  • , 29.09.2016., 20:12
  • Autor:
  • komentara

Pljušte optužbe unutar HSS-a i Živog zida. Dio HSS-a za razdor u stranci i osipanja članstva još jednom prstom upire u šefa - Krešu Beljaka. Jedna od čelnica Živog zida Vladimira Palfi demantira optužbe koje je sustižu - da je podnijela neopozivu ostavku i da je za krivotvorenje potpisa prozvala kolegu Ivana Pernara.

 
 
 
 
Nove optužbe (Video: Dnevnik Nove TV)
Nove optužbe (Video: Dnevnik Nove TV)

Sa suspenzijom od strane šefa Kreše Beljaka dio HSS-ovaca se ne miri. Uložili su žalbe.

'Mi smo također ovog tjedna tražili od Nadzornog odbora da suspendira sve suspenzije', poručila je Marijana Petir.

Beljaka i dalje obasipaju - optužbama. Tvrde da je možda i ukinuo HSS spajanjem s HSS-om Braće Radić, čime je, smatraju, nastala treća stranka.

'Ako Ministarstvo uprave to tako protumači, ne samo onda da je gospodin Beljak prekršio svoje ovlasti nego je ukinuo HSS kakav mi poznajemo 113 godina', rekla je Petir.

Beljaka proziva i župan Darko Koren da je učinio najveću štetu za stranku nakon atentatora Puniše Račića.

'Čak bih išao korak dalje i rekao da je Puniša Račić pucao u čelnike HSS-a, a da je Krešo Beljak pucao u cijeli HSS', rekao je koprivničko-križevački župan.

Nove optužbe padaju i na Živi zid. Supredsjednica stranke Vladimira Palfi demantira dokument poslan u Ministarstvo uprave s navodom da je podnijela neopozivu ostavku te da je za krivotvorenje potpisa optužila Ivana Pernara.

A prije toga, stranku je napustio Hrvoje Runtić koji ih je optužio za sumnjive donacije u kampanji.

11. listopada istječe rok do kojeg se stranke moraju očitovati DIP-u o troškovima kampanje. O tome, kao i o novcu koji će dobiti iz proračuna samo rijetki su spremni govoriti.

'Potrošili smo u stvari sve što smo imali i svakako da će nam svaka financijska injekcija dobro doći', kaže Tihomir Lukanić, glasnogovornik koalicije Jedina opcija.

A čeka ih injekcija s gotovo 4 i pol milijuna kuna za 7 mandata. HSS će za svojih 5 podebljati račun s gotovo 2 i pol milijuna, HNS za 4, a Most za više od 6 milijuna. SDP će za svojih 38 mandata dobiti 18 i pol, a HDZ gotovo 30 milijuna kuna.

'Mi smo radili ovoga puta kampanju koja će imati značajno manje troškove nego što je bila ona na prošlim parlamentarnim izborima i podmirit ćemo naravno sve troškove', kaže glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Novac bi im trebao biti isplaćen nakon konstituiranja Sabora.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se