Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlično posluju, vraćaju dugove

Plitvice krcate, turisti ni nakon sezone ne prestaju dolaziti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plitvice jedna od najpoznatijih hrvatskih veduta obaraju sve rekorde. Više od 300 tisuća gostiju iz svih dijelova svijeta s divljenjem je razgledalo jedinstveni prirodni fenomen. No zaposleni su zabrinuti, dug prema državi skočio je na 85 milijuna kuna.

Sezona je prošla, no to ne bi reklo po broju posjetitelja na Plitvicama. 'Jako lijepo je ovdje, u pet dana obišli smo veliki dio Hrvatske, bili smo od juga do Zagreba', rekao nam je Ron Toft, novinar iz Velike Britanije. 'Jako mi se sviđa, podsjeća me na Michigan, odakle su moji djed i baka, prekrasno je', nadovezala se Elisabeth Galinec, novinarka iz SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obaraju se svi rekordi VIDEO: Rijeke turista na Plitvičkim jezerima Slika nije dostupna Lijepa strana zime FOTO: Zašto su Plitvička jezera čudo prirode

Ovi gosti ne primjećuju da je parku prijetila ovrha i da su prije mjesec dana i plaće bile upitne. Plitvice je zadužila bivša uprava. Nova je okrenula novu stranicu i radi se punom parom. 'Bilježimo 20 posto veću dobit nego prošle godine, postoji mogućnost, bez opterećenja bilo čega, da vratimo jedan dio naših obveza', zadovoljno nam je rekao ravnatelj NP Plitvice, Branislav Šutić. no, nije gužva samo na jezerima, sve je veća i u trgovinama u vlasništvu parka gdje je cijena kruha 3 kune! Ljetna gužva, kad je ovuda prolazilo preko 10 tisuća ljudi na dan, prošla je. Iako još uvijek dolaze u velikom broju, posjetitelja je manje pa i životinje mogu uživati u miru uz sama jezera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene