Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza se nastavlja

Plin i dalje ne stiže u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje plinskoga transportnog sustava i danas je nepromijenjeno što znači da je ulaz prirodnog plina iz Rusije u transportni sustav Hrvatske i dalje potpuno obustavljen.

Plinacro poziva sve kupce plina na štednju i dosljednu primjenu propisanih mjera.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Mongoliji U glavnom gradu Mongolije VIDEO Eksplodirala cisterna sa 60 tona plina: Poginulo najmanje šest osoba Slika nije dostupna Netko mora platiti... Vlada i dalje ne daje odgovor: Tko će na kraju platiti skuplji plin, ako ne građani?

U skladu s Odlukom Vlade od 7. siječnja o proglašenju kriznog stanja u opskrbi prirodnim plinom, i dalje je na snazi četvrti stupanj smanjenja opskrbe prirodnim plinom pojedinim kupcima, koji izravne industrijske kupce na transportnom sustavu te kupce plina na distribucijskim sustavima (osim zaštićenih) obvezuje na ograničenje potrošnje prirodnog plina.

Plinacro i dalje kontinuirano analizira i kontrolira uvjete u sustavu te nadzire provođenje propisanih mjera ograničenja potrošnje plina.

Još jedanput se poziva sve kupce plina na štednju i dosljednu primjenu propisanih mjera kako bi se usprkos obustavi ulaza plina iz Rusije, održala sigurnost i pouzdanost plinskoga transportnog sustava Republike Hrvatske te osigurala nesmetana opskrba plinom zaštićenih kupaca, kaže se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene