Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio na kritiku

Plenković zastupniku Velike Britanije: Savjetujem vam da se držite svog Isle of Man!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osebujni Nigel Farage, britanski zastupnik u Europskom parlamentu, oštro je jučer kritizirao Hrvatsku. Naš zastupnik Andrej Plenković nije mu ostao dužan. Pogledajte!

Prvi put na raspravi u Europskom parlamentu čuo se hrvatski. Andrej Plenković replicirao je kolegi iz Britanije koji je kritizirao Hrvatsku. 'Imate Hrvatsku, zabili ste svoju zastavu na hrvatsko tlo. Iako nije bilo potpore javnosti za to, samo 22 posto Hrvata je izašlo na izbore za EU parlament, ali imate potporu hrvatskih političara.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Domovinski pokret pregovara s HDZ-om: "Zašto se sastaju u zgradi Vlade?" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Uz to bivši premijer Sanader koji je vodio pristupne pregovore osuđen je na 10 godina zatvora zbog prodaje nacionalnog imetka, a imao je potporu cijelog hrvatskog naroda. Oni su rasprodali svoju zemlju. I to su uradili zbog vlastitih interesa. Zemlja koja se godinama borila za svoju neovisnost nakon 20 godina sada ju je predala ovim ljudima ispred nas', kazao je Nigel Farage, britanski zastupnik u Europskom parlamentu.

Plenković mu je odgovorio, ali na hrvatskom. 'Gospodinu Farageu poručujem da smo imali debate uoči referenduma. Nije nikada bio u Hrvatskoj prije 2011., a pokušao nam je patronizirati raspravu i naš strateški cilj od 20 godina. Savjetujem mu da se drži svog Isle of Man', kazao je.

Isle of Man je otok u sastavu Velike Britanije koji služi kao porezna oaza i na kojem je i sam Farage, navodno, skrio novac.

>>
Dobrodošlica hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu

Uredi Eurozastupnika u Strasbourgu maleni, ali funkcionalni. Sastanci su počeli i mailovi se šalju, susreti dogovaraju. U uredu zajedno i zastupnici i asistenti. Kažu da u Strasbourgu dugo traje. 'Počeo je u sedam, a završit će večeras u 21 ili 22 sata', kazala je Ana Laća, asistentica Tonina Picule.

Stvari još nisu raspakirali, ali svatko je već nešto donio u ured. 'Ja sam donijela zastavu HDZ-a', kazala je Dubravka Šuica. Poslu se prionulo, ali ni slavlje još nije završilo. Europskom parlamentu Hrvatska je poklonila maslinu kao simbol mira. Samo još trebaju naći mjesto gdje će je posaditi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene