Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAVJET ZA ISELJENIKE

SJEDNICA U VUKOVARU Evo što sve od hrvatske države žele predstavnici dijaspore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjednici Savjeta za Hrvate izvan domovine prisustvovao je po prvi put i premijer Andrej Plenković, koji je kazao kako je pr emali broj onih koji glasuju u odnosu na broj onih koji žive u inozemstvu.

U Vukovaru traje dvodnevno zasjedanje Vladina Savjeta za Hrvate izvan domovine. Prvi put sjednici je nazočio i premijer. Hrvatski iseljenici zatražili su bolji odnos s domovinom, izravne letove, ukidanje dvostrukog oporezivanja, veću zastupljenost u Saboru i elektronsko glasovanje u dijaspori. Traže i bolje uvjete za ulaganja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović, objavio planove: "Ako ustavni suci izvrše nalog kukavice Plenkovića..." Zoran Milanović i Andrej Plenković - 3 Dinamičan odnos Milanović i Plenković družili su se na početku, a onda je počela žestoka paljba uvredama: "Plameni jazavac, nilski konj, šmrkavac..."

"Morat ćemo u budućnosti razmisliti o tehnološkim rješenjima koja postoje u drugim zemljama, o komparativnoj praksi koja bi taj evidentan problem nejednakosti riješila. Mislim da je to jedna od tema o kojoj će se raspravljati tijekom ovih dana na Savjetu i vidjeti koja su rješenja najbolja i najprimjerenija, jer ovako kako je danas po mome je mišljenju nepravedno. Premali je broj onih koji glasuju u odnosu na broj onih koji žive u inozemstvu", kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Predsjednik Savjeta Nevenko Herceg kazao je: "Većina se zalaže da se poveća broj hrvatskih zastupnika u Hrvatskom državnom saboru za Hrvate izvan domovine. Nekad je to bilo 12, sada je tri. Ne mora ih biti 12, ali nekih sedam, osam, da se omogući da sve naše grupacije Hrvata izvan Hrvatske budu zastupljene kroz svoje predstavnike".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene