Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lex Agrokor

Plenković o prijavi koju je podnio Petrov; Marić odgovorio na prozivke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se finaliziraju tehnički detalji, ali Vlada će danas, rekao je premijer Andrej Plenković, na sjednici donijeti zakon o sistemskim tvrtkama.

''Nije riječ o zakonu koji služi za spašavane bilo koga, nego mu je cilj zaštita hrvatskog gospodarskog sustava. Danas ćemo usvojiti taj zakon. Ključno je da bi se pokrenule odredbe ovog zakona, treba doći na prijedlog kompanije koja ima velik broj zaposlenika'', objasnio je Plenković danas u Saboru, nakon završetka sjednice kluba HDZ-a Plenković.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se Vlada GONG prijavio kršenje izborne šutnje Premijer tvrdi da nije znao za tajne sastanke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nije mu stao u obranu Plenković tvrdi kako nije ništa znao o tajnim sastancima Marića i Todorića: "On će sam to objasniti"

''Stvoren je okvir u kojem se može stvoriti stabilnost financijskog sustava'', kaže premijer.

Dodaje da je zakon koji radi Vlada ''Plan B'' koji služi tome da se zaštite interesi Hrvatske te da vlasnik kompanije ima pravo tražiti najbolja rješenja koja su u njihovom interesu.

Na pitanje o prijavi koju je podnio predsjednik Sabora Božo Petrov, odgovorio je da ga Petrov nije obavijestio o tome što će učiniti te da je to ''njegov potez''.

Marić: Oporba je iznijela gnjusne i neutemeljene insinuacije

I ministar financija Zdravko Marić komentirao je trenutačnu situaciju.

''Danas ćemo na Vladi predstaviti taj zakon, koja je intencija samog zakona. Od početka govorimo da razvoj situacije s Agrokorom pratimo, nastojat ćemo napraviti najbolje što je moguće'', rekao je Marić.

Kaznenu prijavu Bože Petrova protiv Ivice Todorića nije htio komentrati.

Ponovio je da u njegovom djelokrugu odgovornosti nije bila izrada financijskih izvještaja, za koje je ustvrđeno da imaju nepravilnosti te za koje ga je posljednjih dana prozivala oporba.

''Rekao sam jučer kratko da je to u njihovom opisu posla da to tako rade. To su učinili na dosta nekorektan način. Vrlo jasno odbacujem sve te gnjusne i neutemeljene insinuacije. Kako god bilo, ja sam ipak ministar, ja ću imati svoju priliku i kada ću imati pravi odgovor za njih. Za javnost je najbitnije znati da su to u potpunosti neutemeljene postavke i insinuacije. Ne želim dati nikome za pravo, odnosno da me dovedu u takvu situaciju. Ja sam prema javnosti čist i jasan, kad netko osjeti da ne radim dobro posao, ja sam tu jasan i otvoren'', rekao je Marić o optužbama na svoj račun.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene