Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlato nakon 10 godina

Plenković čestitao vaterpolistima: "Ovo je sjajan rezultat"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je u Budimpešti prisustvovao pobjedi hrvatske vaterpolske reprezentacije protiv domaćina Mađarske u finalu Svjetskog prvenstva (8-6), izjavio je kako su ovakvi uspjesi hrvatskih sportaša najbolja promocija zemlje.

Premijer Andrej Plenković komentirao uspjeh reprezentacije nakon finala Svjetskog prvenstva u vaterpolu, u kojem je Hrvatska pobijedila Mađarsku 8-6.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Barakude večeras love izravni plasman u polufinale Slika nije dostupna Furiozne 'Barakude' s +21 u polufinale!

"Ovo je sjajan rezultat. Čestitam momcima, izborniku, cijelom savezu. Ovo je još jedna potvrda kako je hrvatski vaterpolo godinama u svjetskom vrhu. Nakon 10 godina osvojili su još jedno zlato u predivnom ambijentu tradicionalnog središta mađarskog vaterpola", rekao je Plenković.

Osim finala, Plenković je komentirao i polufinalnu utakmicu protiv Srbije, te utjecaj koji sport ima na promoviranje Hrvatske.

"Mogu biti presretni i s onakvom sjajnom utakmicom u polufinalu protiv Srbije u kojoj su pokazali odlučnost do posljednjeg trena. Vaterpolo je već desetljećima jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova i ovakvi rezultati će privlačiti mlade da budu budući prvaci. Povećali smo sredstva za sport jer nema te promidžbene kampanje koja može nadomjestiti trenutke kada je cijeli hrvatski narod uz naše vrhunske sportaše", rekao je Plenković nakon finala u Budimpešti. (HINA)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene