456285
456285
456285
456285
456285

''Otvoren sam za razgovore s svim članovima Predsjedništva BiH''

  • , 07.11.2016., 21:26
  • Autor:
  • komentara

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da je otvoren za razgovore s svim članovima Predsjedništva BiH.

 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: Pixell)
Andrej Plenković (Foto: Pixell)

"Otvoren sam za razgovore s svim članovima Predsjedništva BiH", kazao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan s kim je, osim s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, plan stupiti u kontakt.

Podjetio je i da je na marginama summita u Rigi neformalno razgovarao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. Podsjetio je i da su za njegova posjeta Sarajevu načelno dogovorili održavanje zajedničke sjednice Vlade RH i Vijeća ministara BiH.

"Zadnja takva sjednica održana je 2010., a u međuvremenu se akumulirao velik broj tema za koje smatram da bi bilo dobro raspraviti ih. Sada imamo i vrlo bitnu temu pravosudne suradnje i procesuiranja kaznenih djela za koje su optuženi i Hrvati iz Posavine. Otvoren sam i za razgovore s predsjedateljem Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladenom Ivanićem", poručio je Plenković.

Premijer i predsjednik HDZ-a kratko je novinare izvijestio i da su na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, uz gostovanje hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, raspravili ključne aktivnosti Vlade, dinamiku aktivnosti u Hrvatskom saboru, predstojeće stranačke aktivnosti, hodogram aktivnosti do kraja godine te sustavnu tehnologiju rada stranke, Vlade i stranačkog kluba u Saboru kako bi ubuduće imali koherentan pristup oko svih ključnih političkih pitanja. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se