Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef HDZ-a

Plenković objavio kada i gdje počinju s predizbornom kampanjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a Andrej Plenković danas je bio u Metkoviću.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u subotu da će HDZ predizbornu kampanju početi u Starom Gradu na Hvaru, na blagdan Svetoga Roka, u utorak 16. kolovoza, kada će se obilježiti i 2.400. obljetnica postojanja Staroga Grada.

Pročitajte i ovo Most Iz minute u minutu Neke su razlike nepremostive: Dvoje mostovaca izišlo iz stranke? Penava upozorio Plenkovića Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

"Na fešti Sv. Roka obilježit ćemo 2.400 godišnjicu Starog Grada na Hvaru, gdje ćemo i započeti našu predizbornu kampanju," izjavio je Plenković za Hinu u Metkoviću gdje je nazočio 19. Maratonu lađa.
Istaknuo je da je Maraton lađa potvrda jedne lijepe tradicije koja je nastala u dolini Neretvi i koja okuplja ne samo Neretljane, nego i goste iz drugih zemalja.

"Imao sam čast biti s našim lađarima dok sam bio zamjenik veleposlanika Republike Hrvatske u Parizu, dočekati ih u francuskom Kaleu kada su (2009.) preveslali La Manche što je bio jedan od njihovih međunarodnih pothvata," rekao je Plenković.

Naglasio je da neretvanski Maraton lađa daje doprinos hrvatskoj baštini i tradiciji i svemu onome što je dobro za Dubrovačko-neretvansku župaaniju i dolinu Neretve.

Na upit kako s iskustvom europarlamentarca iz europske vizure gleda na očuvanje hrvatske tradicije kao što je Maraton lađa, Plenković je ponovio kako je iznimno važno da mladi sudjeluju u očuvanju takvih tradicija.

"Sigurno je da su lađari kao što su i alkari, koji su prošle godine na moj poziv bili u Bruxellesu u povodu 300. obljetnice Sinjske alke, a ove godine su bili i moji Hvarani iz Staroga Grada u povodu 2.400. godišnjice Staroga Grada - ono pozitivno što nam donosi Dalmacija i naša kultura, tradicija i povijest. Te manifestacije svake godine podsjećaju i naše mlade da prionu u očuvanju tih vrijednosti," zaključio je predsjednik HDZ-a. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene