Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Hotmail dosegla vrhunac

Beljak: "Dalić je hodajući mrtvac, cijela Vlada mora otići. Ne znam koji bi PR ovo popeglao"

Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr)
Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministri nisu bili previše raspoloženi davati izjave vezane uz aferu Hotmail i mogući odlazak Martine Dalić iz Vlade.

Nakon što je portal Index objavio nove mailove autora lex Agrokora i Martine Dalić koji pokazuju kako su mailove primale i službene osobe u Vladi, predsjednik Sabora Gordan Jandroković jutros je bez riječi napustio Sabor

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Nekoliko minuta prije s Markova trga otišao je i šef Uprave Podravke i Udruge velikih dobavljača u Agrokoru Marin Pucar.

Premijer Andrej Plenković jutros je u Vladi razgovarao i s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, no zasad nisu poznati rezultati njihovog sastanka.

Šef HSS-a Krešimir Beljak je pak na Markovu trgu oštro kritizirao Martinu Dalić te poručio kako je vrijeme za njezin odlazak iz Vlade.

"Sad je bjelodano jasno o čemu se ovdje radi. Vrijeme je da premijer Plenković da ostavku skupa sa svojom vladom te da raspiše prijevremene izbore. Vrijeme je i da se DORH pozabavi ovom situacijom jer ovo je neviđena pljačka pod krinkom pisanja zakona. Ne znam koji bi PR ovo mogao peglati, to je nešto neobranjivo. Ovo je afera koja je stotinu puta veća od Sanaderovih i Karamarkovih afera. Vrijeme je da Plenković da ostavku i prestane pljačkati hrvatski narod. Dalić je hodajući politički mrtvac, može si pripremati odvjetnike te se spremiti na dugogodišnje sudske procese. Ja ju više ne smatram ministricom i potpredsjednicom Vlade", kazao je Beljak.

Ministri suzdržani

Ministri pak danas nisu bili previše raspoloženi davati izjave uz aferu Hotmail i mogući odlazak Martine Dalić.

Upitan misli li da potpredsjednica Vlade ministrice gospodarstva Martina Dalić treba napustiti Vladu, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je kako to ovisi o analizi mailova te da oko toga ne želi prejudicirati.

"Ovisno o analizi mailova i ovog za što je se tereti. Ne mogu prejudicirati i unaprijed reći treba li ili ne treba otići", izjavio je Kujundžić tijekom potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda u Ministarstvu zdravstva .

Rekao je kako nije znao za mail prepisku te dodao kako se u Vladi govorilo o lex Agrokoru, ali se ne sjeća da je bilo govora o autorima zakona.

Pavić bez komentara

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić nije želio odgovarati na pitanje vezano za aferu s mailovima ministrice Dalić.

Premijer Andrej Plenković izjavio je jučer kako treba rasvijetliti sva pitanja do kraja, a ako nešto nije bilo dobro, tražit će odgovornost.

"Ako nešto nije bilo dobro, tražit ćemo odgovornost i ispravit ćemo pogreške, ako ih je bilo", izjavio je premijer Plenković novinarima upitan šteti li politički potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Vladi i HDZ-u.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene