452794
452794
452794
452794
452794

"Plenković bi po mandat mogao ići s najviše potpisa ikad"

  • , 07.10.2016., 12:23
  • Autor:
  • komentara

Andrej Plenković je kazao da su HDZ i Most vodili angažirane i partnerske razgovore i jučer potigli dogovor, prvenstveno oko 7 jamstava Mosta.

 
 
 
 
Mislav Bago kazao je kako bi Plenković po mandat mogao ići s najviše potpisa ikad (Video: Izvanredne vijesti Nove TV)
Mislav Bago kazao je kako bi Plenković po mandat mogao ići s najviše potpisa ikad (Video: Izvanredne vijesti Nove TV)

Nakon što su Andrej Plenković i Božo Petrov javnost izvijestili o rezultatima pregovora koji su se vodili protekla tri tjedna, njihovo je obraćanje kratko prokomentirao reporter Nove TV Mislav Bago.

"Najviše potpisa ikad"

"Petrov će već sljedeći petak biti predsjednik Sabora na dvije godine, a ako se ostvare najave, Plenković bi mogao biti mandatar koji je po mandat kod predsjednika otišao s najviše potpisa ikad", kazao je Bago.

Kazao je kako na današnjem sastanku Nacionalnog vijeća HDZ-a ne očekuje ništa posebno.

"Ne očekuju se nikakve promjene niti pobune. Plenković će vjerojatno samo članovima Vijeća podastrijeti kako su tekli pregovori. Stranka ja na korak do vlasti, na korak do Banskih dvora. Ne vjerujem da će se bit jastrebova koji bi se bunili da je Most dobio previše mjesta", kazao je Bago i podsjetio da se HDZ odlučio samo na suradnju s Mostom i manjinama.

Podsjetio je i kako je ovaj pregovarački proces trajao gotovo dvostruko kraće nego nakon prethodnih parlamentarnih izbora.

"Prve dvije godine predsjednik Sabora bit će Petrov"

Andrej Plenković je kazao da su HDZ i Most vodili angažirane i partnerske razgovore i jučer potigli dogovor, prvenstveno oko 7 jamstava Mosta, izbora za Hrvatski sabor, o radu vlade u smislu programa te oko ustroja i sastava vlade, broja portfelja koji će biti u nadležnosti Mosta i rotirajućoj koncepciji na čelu Sabora.

'Prvi predsjednik Sabora će biti Božo Petrov, a druge dvije godine netko iz HDZ-a.Očekujem stabilnu parlamentarnu većinu, stabilnu Vladu i učinkovit rad četiri godine koje su pred nama. Zahvaljujem Petrovu i suradnicima koji su radili na postizanju ovog dogovora za kojeg smatram da je kvalitetan i konkretan', rekao je Andrej Plenković.

Plenković je poručio kako će u ponedjeljak kod predsjednice ići s minimalno 90 potpisa, a moguće i više.

Božo Petrov je rekao da je napravljen dogovor između HDZ-a i Mosta, da se radi o svojevrsnom kompromisu u kojem je svima podjednako dobro i podjednako loše.

'Po načinu na koji su vođeni pregovori možemo vjerovati da je ovo stabilna vlada. Čestitao bih HDZ-u i Plenkoviću koji su prepoznali 7 jamstava o kojima smo detaljno raspravljali. To je u jednom dijelu mali pomak, ali pokazuje smjer u kojem će ići ova vlada. Vjerujem da će se sve što smo dogovorili napokon i sprovesti', rekao je Petrov.

Petrov je kazao kako HDZ može računati na 15 potpisa Mosta, no nije želio otkriti tko je još jedan zastupnik. Naime, Most je na izborima osvojio 13 mandata , a nakon što je napustio Živi zid priključio im se Hrvoje Runtić.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se