Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Mislava Bage

"Plenković bi po mandat mogao ići s najviše potpisa ikad"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković je kazao da su HDZ i Most vodili angažirane i partnerske razgovore i jučer potigli dogovor, prvenstveno oko 7 jamstava Mosta.

Nakon što su Andrej Plenković i Božo Petrov javnost izvijestili o rezultatima pregovora koji su se vodili protekla tri tjedna, njihovo je obraćanje kratko prokomentirao reporter Nove TV Mislav Bago.

"Najviše potpisa ikad"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

"Petrov će već sljedeći petak biti predsjednik Sabora na dvije godine, a ako se ostvare najave, Plenković bi mogao biti mandatar koji je po mandat kod predsjednika otišao s najviše potpisa ikad", kazao je Bago.

Kazao je kako na današnjem sastanku Nacionalnog vijeća HDZ-a ne očekuje ništa posebno.

"Ne očekuju se nikakve promjene niti pobune. Plenković će vjerojatno samo članovima Vijeća podastrijeti kako su tekli pregovori. Stranka ja na korak do vlasti, na korak do Banskih dvora. Ne vjerujem da će se bit jastrebova koji bi se bunili da je Most dobio previše mjesta", kazao je Bago i podsjetio da se HDZ odlučio samo na suradnju s Mostom i manjinama.

Podsjetio je i kako je ovaj pregovarački proces trajao gotovo dvostruko kraće nego nakon prethodnih parlamentarnih izbora.

"Prve dvije godine predsjednik Sabora bit će Petrov"

Andrej Plenković je kazao da su HDZ i Most vodili angažirane i partnerske razgovore i jučer potigli dogovor, prvenstveno oko 7 jamstava Mosta, izbora za Hrvatski sabor, o radu vlade u smislu programa te oko ustroja i sastava vlade, broja portfelja koji će biti u nadležnosti Mosta i rotirajućoj koncepciji na čelu Sabora.

'Prvi predsjednik Sabora će biti Božo Petrov, a druge dvije godine netko iz HDZ-a.Očekujem stabilnu parlamentarnu većinu, stabilnu Vladu i učinkovit rad četiri godine koje su pred nama. Zahvaljujem Petrovu i suradnicima koji su radili na postizanju ovog dogovora za kojeg smatram da je kvalitetan i konkretan', rekao je Andrej Plenković.

Plenković je poručio kako će u ponedjeljak kod predsjednice ići s minimalno 90 potpisa, a moguće i više.

Božo Petrov je rekao da je napravljen dogovor između HDZ-a i Mosta, da se radi o svojevrsnom kompromisu u kojem je svima podjednako dobro i podjednako loše.

'Po načinu na koji su vođeni pregovori možemo vjerovati da je ovo stabilna vlada. Čestitao bih HDZ-u i Plenkoviću koji su prepoznali 7 jamstava o kojima smo detaljno raspravljali. To je u jednom dijelu mali pomak, ali pokazuje smjer u kojem će ići ova vlada. Vjerujem da će se sve što smo dogovorili napokon i sprovesti', rekao je Petrov.

Petrov je kazao kako HDZ može računati na 15 potpisa Mosta, no nije želio otkriti tko je još jedan zastupnik. Naime, Most je na izborima osvojio 13 mandata , a nakon što je napustio Živi zid priključio im se Hrvoje Runtić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene