Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak HDZ-ovih utemeljitelja s kandidatima

Plenković: "Afera Agrokor neće biti dominantna u lokalnoj kampanji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je održan sastanak Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a, a unatoč tomu što se vrh stranke okupio kako bi raspravili pripreme za lokalne izbore, predsjedništvo se dotaknulo i neizostavnih pitanja o Agrokoru pa tako i pitanja o tome kako će afera Agrokor utjecati na lokalne izbore.

U središnjici HDZ-a održan je sastanak Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a te županijskih predsjedništava Zajednice utemeljitelja HDZ-a. Oni su danas na inicijativu kluba utemeljitelja, predstavili četiri kandidata za četiri najveća hrvatska grada za gradonačelničke funkcije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Na sastaknu su tako prisustvovali i HDZ-ovi kandidati za gradonačelnike: Ivana Šojat koja se kandidira za gradonačelnicu Osijeka, Kristijan Staničić za gradonačelnika Rijeke, Andro Krstulović Opara za gradonačelnika Splita te Drago Prgomet koji se kandira za zagrebačkog gradonačelnika.

Novinar NoveTV Andrija Jarak nakon sastanka uživo javio se i istaknuo kako u HDZ-u inzistiraju na tome da na lokalnim izborima ne smiju dominirati ideologije ili neke afere na nacionalnoj razini. U izjavi za Novu TV Andrej Plenković je izjavio kako se nada da teme oko Agrokora neće dominirati u predizbornoj kampanji.

„Mislim da će se kampanje za razinu županija, gradova, općina, voditi onim temama koje su svakodnevne i najbliže ljudima. Evo, bili smo prekjučer u Splitu, govorili smo o istočnoj obali, o transformaciji aktualnoga željezničkog kolodvora, o sanaciji Karepovca. Ista je stvar sa bilo kojim drugim velikim gradom ili drugim sredinama. Vrlo su jasno definirane nadležnosti za ukupno političko ozračje u zemlji, vodit ćemo računa da odgovornosti vlade, upravo na crti onoga što sam danas govorio u Hrvatskom saboru i svega što činimo, brinu na način da te teme ne budu dominantne u lokalnoj kampanji."

Na sastanku je istaknuta punu potpora kandidatima HDZ-a za gradonačelnike Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba.

"Utemeljitelji HDZ-a dali su punu potporu ovim sjajnim ljudima koji su spremni braniti boje HDZ-a na lokalnim izborima u četiri najveća grada", kazao je Plenković nakon sastanka. Podsjetio je i da je za vrijeme unutarstranačke kampanje rekao kako očekuje velik iskorak u ključnim urbanim sredinama te istaknuo kako su ti kandidati za gradonačelnike profil ljudi na kakve je tada mislio.

Očekuje da oni budu "dodatna vrijednost" HDZ-ovim listama za gradska vijeća i zagrebačku Gradsku skupštinu kako bi na taj način pokazali viziju HDZ-a, koji, poručio je, ima rješanja za lokalne probleme.

Izrazivši nezadovoljstvo dugogodišnjom stagnacijom u Osijeku, Šujat je rekla da želi okrenuti situaciju na bolje otvaranjem novih radnih mjesta, pokretanjem gospodarstva i stvaranjem nove klime u gradu. Poručila je da razvoj Osijeka želi utemeljiti na kulturi, koja je do sada bila zapostavljena i proglašavana "parazitom koji isključivo ždere proračunski novac".

"To ćemo promjeniti i dokazati da kultura itekako može biti pokretač novog života, otvarati nova radna mjesta i nove perspektive. Osijek ponovo pretvoriti u središte, a ne u slijepu ulicu cijelog našeg područja", istaknula je.

Izrazivši nezadovoljstvo sadašnjim vođenjem Rijeke, Staničić je rekao da HDZ na izbore izlazi samostalno s kompetentnim ljudima koji su dokazani u svojim profesijama. Najavio je da će Rijeku voditi vrlo odgovorno i transparentno i da će naglasak biti na gospodarskom programu, poduzetništvu i zapošljavanju.

Poručivši kako "Split i Dalmacija idu po pobjedu", Krstulović Opara je rekao kako će Split opet postati "ono što u zadnjih osam godina nije bio".

"Stvorit ćemo nova radna mjesta, omogućit ćemo korektni i kvalitetan život našim umirovljenicima i zaposliti ljude", istaknuo je. Smatra da Split može biti motor razvoja cjelog područja koje gravitira tom gradu.



Naglasivši da Zagreb treba promjene, Prgomet je poručio da će, kako cjeli život brine za ljude, tako i kao gradonačelnik brinuti za Zagreb. Najavio je da će u programu HDZ-a ponuditi rješenja za probleme koji muče Zagrepčane i tim koji ih može riješiti.

Drago Prgomet je za NovuTV također komentirao prve ankete koje za njega ne predviđaju neki blistav rezultat, a on je izjavio kako su to tek prva istraživanja te da misli da će se to popraviti, a za sutra je najavio da će predstaviti svoju listu za Grad Zagreb.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene