Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije raspoložen za izjave

Platini stigao u Zagreb: Došao zbog navijača?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske nogometne federacije Michel Platini stigao je u posjet Zagrebu kako bi se sastao s predsjednicom Vlade Republike Hrvatske Jadrankom Kosor.

Prvog čovjeka krovne nogometne organizacije Starog kontinenta u zračnoj luci Zagreb dočekali su predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europska federacija novinara poziva vlasti da zaštite Miljuša Slika nije dostupna Predsjednik FIFE stigao u Zagreb

Povod Platinijevog dolaska su konačni koraci za rješavanje divljanja hrvatskih navijača i kod kuće i u inozemstvu. Platini je veliki zagovornik nenasilja, odlučan u namjeri da uvede reda na stadione, a velika su mrlja u tome hrvatski navijači.

Od rješenja divljanja koristi imati i hrvatski nogomet, neće plaćati ogromne kazne, neće se igrati pred praznim tribinama. Vrlo je važno i za državu da se napokon riječi etikete zemlje u kojoj huligani rade što žele.'Predsjednik je izrazio želju da mu se omogući da izravno razgovara sa predsjednicom Vlade Republike Hrvatske', rekao je Zorislav Srebrić, tajnik Hrvatskog nogometnog saveza.

Platini nije bio raspoložen za izjave

Platini po dolasku u Zagreb nije bio raspoložen za davanje izjave već je odmah krenuo prema Markovom trgu gdje ima dogovoren sastanak s hrvatskom premijerkom. Kako je najavljeno izuzev sastanka s Jadrankom Kosor, Platini neće imati sastanke ni s kim drugim.

Četvrti posjet Hrvatskoj

Platiniju je ovo četvrti posjet Hrvatskoj. Prije pet godina tadašnji francuski predsjednik Jacques Chirac dodijelio je predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću orden Viteza nacionalnog reda za izuzetne zasluge u promicanju nogometa u Francuskoj i svijetu, a orden mu je na svečanosti u rezidenciji francuskog veleposlanika u Zagrebu uručio Platini koji je tada bio dopredsjednik Francuskoga nogometnog saveza,

Platini je bio u Hrvatskoj i koncem siječnja 2008. godine kada se u Zagrebu održao XXXII. kongresa UEFA-e. Tada je hrvatsku metropolu posjetio i predsjednik Međunarodne nogometne federacije Fife Joseph Blatter.

Posljednji put Platini je u Hrvatskoj boravio 20. listopada prošle godine kada je stigao u jednodnevni posjet Zagrebu gdje se susreo s vodećim ljudima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), te s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Radovanom Fuchsom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene