Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži hitan sastanak

Rektor Aleksa Bjeliš pisao predsjedniku Josipoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rektor zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš danas je uputio pismo predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću, u kojem ga moli za hitan sastanak zbog političkoga i medijskog pritiska na Sveučilište.

'Povod za slanje pisma je politički i medijski pritisak s kojim se posljednjih nekoliko mjeseci suočava Sveučilište u Zagrebu, a nakon što su se sveučilišna tijela i pripadnici akademske zajednice usudili javno kritizirati nacrte prijedloga Zakona o sveučilištu, Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o znanstvenoj djelatnosti te način njihove pripreme', navodi se u priopćenju i dodaje kako su zbog argumentirane kritike na nacrte zakona hrvatska sveučilišna zajednica, posebno Sveučilište u Zagrebu, izloženi diskreditaciji koja je nespojiva s vrijednostima pravednoga, otvorenoga i demokratskog društva.

Ističe se kako je zbog atmosfere stvorene proteklih tjedana, rektor Bjeliš u pismu zamolio predsjednika Josipovića za hitan sastanak te da je kopiju pisma poslao i predsjednici Vlade Republike Hrvatske Jadranki Kosor. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene