Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Harala Splitom

PIJAVICA POSIJALA STRAH 'Bojao sam se izaći van, čuo sam ovdje urlike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 16 sati splitske Meje pogodila je pijavica, koja se gradu približila s mora.

Pijavica koja je u srijedu popodne pogodila područje Meja u Splitu, oštetila je nekoliko krovova, bacajući crijepove te javnu rasvjetu, čupajući stabla i srušivši jedan semafor, doznajemo iz Centra 112.

Pročitajte i ovo Snimljene pijavice kod Pule i Brača upaljen žuti meteoalarm VIDEO Opasno vrijeme: Pijavica protutnjala Bračom, druga snimljena kod Pule Pijavica kod Brača Pad temperature Nevrijeme zahvatilo Jadran: Pijavica kod Brača, službe pozivaju na oprez

Pijavica je napravila metež na potezu od stotinjak metara, od tunela kroz Marjan, a na teren su poslane vatrogasne postrojbe da se raščisti nastala šteta i normalizira promet.

"To je bilo kao između potresa, nešto nepojmljivo, bojao sam se izaći van, čuo sam ovdje urlike, skike, valjda ljudi koji su se zatekli ovdje su urlikali, prepali se", kaže Davor Krstulović, očevidac.

"Prošla je pijavica i napravila totalni kuršlus. Dosta je velika šteta", kaže Ante Ivanišević, javni djelatnik.

"Strava je bilo, stravično, ja sam to na moru doživljavao, ali vidite pijavicu, melje sve ispred sebe. Djeca govore, ajde dida neka vjetar još jedanput ponovi", priča očevidac Jozo Bartulović.

Posljedice nevremena došao je vidjeti i gradonačelnik Ivo Baldasar koji živi u blizini. Oštećena je kaže i škola. Srećom nema ozlijeđenih. "Škola Meje nije bitno oštećena, dva prozora su razbijena i nešto malo klupe", rekao je Baldasar.

Neki građani uspjeli su pijavicu i fotografirati.

Meteorolozi su kazali kako je samo u sat vremena splitske nevere na grad palo 12 litara kiše, a neće je nedostajati ni sljedećih dana.

 

SPEKTAKULARNA PIJAVICA PRED SPLITOM!!! Foto: Mate Pavić

Posted by Crometeo on Wednesday, January 6, 2016
 

Snimljena pijavica iza MarjanaFoto: Mijo Jaredić

Posted by Crometeo on Wednesday, January 6, 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene