Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veličanstveni ćelavac u Zagrebu

Najpoznatiji nogometni sudac našalio se na račun ministra Marasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pierluigi Collina održao je motivacijsko predavanje u Zagrebu.

Ljubitelji nogometa u utorak su u Zagrebu imali jedinstvenu priliku - iz prve ruke čuti iskustva najpoznatijeg nogometnog suca u povijesti - Pierluigija Colline!

Pročitajte i ovo Gordan Maras i Krešimir Macan Tko zna više? Maras prozvao Macana, brzo mu stigao odgovor: "Drago mi je zbog toga..." Automobil zastupnika Gordana Marasa Parkiranje na zelenoj površini Maras napao Tomaševića zbog parkirne kazne: "Bolje bi im bilo da slikaju smeće po ulici"

Legendarni Talijan održao je motivacijsko predavanje, pojasnio kako mu iskustva s travnjaka pomažu u svijetu financija, ali se i šalio na račun ministra Marasa.

Veličanstveni ćelavac, kako ga nazivaju, stigao je u Zagreb objasniti kako mu je suđenje pomoglo da uspije u svijetu financija. Prva lekcija - ne podleći pritisku. Lekcija broj dva - brza reakcija i timski rad. Na nju se upecao ministar Maras, koji je predavanje pratio iz prvog reda.

'Jedanaesterac ili ne?', upitao je u jednom trenutku Collina.

'Nije jedanaesterac', rekao je Maras, a na pitanje zašto odgovorio je da je lopta otišla predaleko.

'Lopta je otišla predaleko? Vi ne biste bili dobar sudac. Jeste dobar ministar, ali sigurno ne biste bili dobar sudac', rekao mu je Collina.

FOTO: Veličanstveni nogometni ćelavci

O karijeri 55-ogodišnjeg Talijana najbolje govori šest uzastopnih nagrada za najboljeg svjetskog suca, kao i dijeljenje pravde u finalima Lige Prvaka, Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara. Zbog strogoće, ali i upečatljivog pogleda, ni najboljim nogometašima svijeta nije padalo na pamet prigovarati na njegove odluke.

Ispraćen ovacijama, poslije predavanja otkrio je ključni sastojak za uspjeh - učenje na vlastitim greškama.

'Pogreška se dogodila, nitko je ne može sakriti. Ono što je bitno da te ona u budućnosti učini jačim', objasnio je.

Izgledom je zaradio nadimak Kojak, blistavom karijerom status najboljeg u povijesti. Puna dvorana Vatroslava Lisinskog zaista je imala - što naučiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene