Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar na tužbu

Picula: Drago mi je što je propao pokušaj moje kriminalizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši velikogorički gradonačelnik, SDP-ovac Tonino Picula je, na vijest da je protiv njega odbačena kaznena prijava za nesavjesno poslovanje, izjavio kako je to dokaz da dolaze vremena kada će se trezvenije prosuđivati nečije političko djelovanje, a koje će, istaknuo je, u cijelosti zaživjeti nakon idućih parlamentarnih izbora.

'Drago mi je što je propala još jedna epizoda u procesu pokušaja kriminalizacije svega što sam radio kao gradonačelnik Velike Gorice u četiri godine', izjavio je Picula novinarima u Saboru, komentirajući to što je velikogoričko tužiteljstvo odbacilo anonimne kaznene prijave protiv njega i sadašnjeg gradonačelnika Dražena Barišića, obje vezane uz Televiziju Velika Gorica (TVG). Picula je napomenuo da je ranije odbačena i kaznena prijava koju je protiv njega podnio velikogorički HDZ zbog sklapanja ugovora s Europskom bankom za obnovu i razvoj o obnavljanju gradskog autobusnog voznog parka, a da je još uvijek aktivna HDZ-ova prijava protiv njega zbog gradnje športske dvorane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Barišić je u sukobu interesa' Picula: Iza kaznene prijave stoje HDZ i Šuker Slika nije dostupna Nezakonito poništio natječaj? Velika Gorica: USKOK pokucao na vrata gradonačelniku Barišiću

Uvjeren je da su motivi spomenutih, kao i odbačene anonimne prijave protiv njega takvi da se neargumentirano htjelo dovesti u pitanje njegov rad na za grad izuzetno bitnim projektima. 'Mislim da je, nažalost, i ovo odbacivanje kaznene prijave ustvari upozorenje da vrijeme u kojem stranački interesi vrše pritisak na policiju, a policija na pravosuđe još nije iza nas. Međutim, očito epilog govori da u ovoj zemlji postoje oni koji trezveno razmišljaju, na temelju argumenata, i nadam se da će vrijeme u kojem će zrelije biti prosuđivano kako se tko ponaša na javnoj sceni doći, ako ništa drugo, onda vrlo brzo nakon idućih parlamentarnih izbora', poručio je Picula. Na odbacivanje kaznene prijave protiv Picule, kao i nedavno protiv koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića, osvrnuo se predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

'Ne znam što ćemo sad, ne znam ima li Tonino Picula brata koji radi u policiji. Njegov brat radi na politologiji, to su slične riječi, mogao bi i on dobiti otkaz', kazao je Milanović, aludirajući na smjenu Gordana Mršića s čelnog mjesta Centra za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić' koja je, vremenski, uslijedila nakon što je koprivničko tužiteljstvo odbacilo kaznenu prijavu protiv njegova brata Zvonimira. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene