Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Zamjenik slovačkog premijera otkrio nove detalje o Ficovu stanju

EKSKLUZIVNO

Picassova djela: Kamera Dnevnika Nove TV zavirila u najskuplju izložbu u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od stoljeća stara su djela Pabla Picassa koje će publika imati prigodu vidjeti od 22. ožujka u Klovićevim dvorima. No, kamera Dnevnika Nove TV eksluzivno je dobila pravo snimiti neka djela i prije izložbe.

Osiguranje pazi na svaki detalj. Umjetnine vrijedne 670 milijuna eura pod velikim su mjerama zaštite, iz svakog kuta vrebaju oči čuvara. Riječ je o Picassovim umjetninama koje će oduševiti sve domaće ljubitelje umjetnosti. ' Naše osiguranje je savršeno. Video nadzor se obavlja i u kući van kuće na nekoliko mjesta. I, naravno, cijeli je sustav pod posebnim mjerama alarmiranja', kazala je Marina Viculin.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić Nemaju puno opcija Počeli su upisi u zagrebačke vrtiće: Roditelji već traže alternative ako im djeca ne upadnu u vrtiće Prometna nesreća na Aveniji Dubrovnik - 4 nesreća u Zagrebu FOTO Vozaču pozlilo u vožnji, preminuo je: Automobil završio na tračnicama

Unatoč tim mjerama, umjetnine treba zaštiti i od neočekivanih opasnosti. 'Sve će umjetnine biti pod posebnim refleksnim staklom. Ono je tu primarno da zaštiti umjetnine', dodala je Viculin.

>>
Izložba u Zagrebu: Otvorena prva slika - portret Dore Maar!

Na sve se treba paziti. Zrak nikako ne smije biti suh, njegova vlažnost treba biti srednja, prosječna, a temperatura izložbenog prostora mora se održavati između 18 i 20 stupnjeva. 'Čak su i sanduci klimatizirani u kojima su umjetnine unatoč tome sto su i vozila koja ih prevoze klimatizirana', kazala je Viculin.

Još nekoliko sanduka treba otvoriti i sve će biti spremno za 23. ožujka kada će izložba biti otvorena. Do tada, djelatnici Klovićevih dvora sve drže pod budnim okom.' Sna imamo koliko si možemo priuštiti, a posla je jako puno', dodala je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene