Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanka oporbe

Grmoja: "U srijedu ćemo skupiti potpise i predati zahtjev za opozivom Dalić"

Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr)
Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon današnjeg sastanka oporbe u Saboru, Mostovac Nikola Grmoja poručio je kako će oporba potpise za pokretanje inicijative za smjenom potpredsjednice Vlade Martina Dalić prikupiti u srijedu.

"U srijedu ćemo prikupiti potpise, predati zahtjev i time ovaj proces počinje. Uz nas su SDP, Most, Živi zid, HSS, Glas, IDS, nadam se i Vlaho Orepić, Lovrinović. To je zajednička oporbena inicijativa", rekao je Nikola Grmoja u petak nakon sastanka u Saboru

Pročitajte i ovo Iza kulisa - 6 Iza kulisa Konstituiran je Hrvatski Sabor: Evo kako su se za tu prigodu pripremili saborski zastupnici Novi i stari zastupnici - 3 Prvi put sjeli u saborske klupe Nova lica u Saboru: "Uzbuđenje postoji, nastojat ćemo biti što bolji"

Premda nisu dio formalne oporbene inicijative za poziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, čelnica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih u petak je potvrdila i da će troje zastupnika njezina Kluba također glasati za opoziv.

Prethodno se potpredsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov u Saboru nakon cjelonoćne rasprave također osvrnuo na njihovu inicijativu za opozivom potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

Kazao je kako će se danas održati sastanak oporbenih zastupnika na kojem bi trebali usuglasiti tekst opoziva.

„Ne vjerujem da će tu biti nekih problema“, kazao je Petrov i dodao da će se potpisi za pokretanjem inicijative za opoziv vjerojatno početi prikupljati danas.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina ocijenio je u petak da vjerojatno neće biti dovoljno glasova za opoziv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić

"Vjerojatno neće biti dovoljno glasova za opoziv Dalić. Od premijera Andreja Plenkovića se nema što ni očekivati i naravno da prvu suradnicu neće smijeniti. Nekad nije svrha pokretanja opoziva nekog razriješiti nego otvoriti temu. Činjenica je da je proces u Agrokoru kontaminiran. Naši prijedlozi su bili višečlana uprava, a bivši Vladin povjerenik Ante Ramljak se okliznuo i pao je u sukob interesa", kazao je Komadina u emisiji N1 "Novi dan".
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene