Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EPILOG SASTANKA

Petrov: Domoljubna koalicija ispala iz igre; Milanović: Ja neću biti premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastanak održan u subotu je prije očekivanog napustio Tomislav Karamarko rekavši kako ne može u tripartitnu vladu s SDP-om.

Nakon što je delegacija HDZ-a napustila sastanak dviju koalicija i MOST-a na razgovorima u središnjici MOST-a ostali su SDP-ovci koji su pregovarali u ime koalicije Hrvatska raste.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i poručio: "To je životinja stjerana u kut" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

'Možemo reći da smo dali svoje uvjete na te uvjete danas je pristala koalicija Hrvatska raste, a druga koalicija nije pristala, očekuju nas tri dana razgovora, nadamo se da ćemo do utorka imati madatara i ostale stvari. Nije bilo imena na stolu', rekao je nakon sastanka Božo Petrov.

Zoran Milanović rekao je da je današnji sastanak bio dobar pokušaj da zemlja dobije izvršnu vlast i da vlada nastavi raditi. Što se tiče mandatara, Petrov je rekao da su postavili jasne uvjete, a to je da bude nestranački ili netko iz Mosta. Milanović je rekao da će kolege pokušati uvjeriti da to bude netko iz Mosta.

A je li Domoljubna koalicija ispala iz igre?

'Što se nas tiče jest. Naši uvjeti su bili vrlo jasni, znalo se tko ne potpiše izjave da s tom stranom završavamo razgovor i to je to', rekao je Petrov.

Zoran Milanović rekao je i da on više neće biti premijer.

'Zanima me da ova stvar funkcionira. Posao premijera nije rutinski posao, sad kad odlazim mogu reći da nije prvi među jednakim. Odgvornost te osobe je najveća u državi', poručio je. 

'Ne vidim se ni na jednoj funkciji, radit ću neki ozbiljan posao, dogovorit ćemo se', rekao je Milanović.

Most u nedjelju nastavlja razgovore sa SDP-ovom koalicijom Hrvatska raste koja je prihvatila njihove uvjete, Zoran Milanović više neće biti premijer, a predsjednici Mosta i SDP-a Božo Petrov i Milanović očekuju da će do utorka imati kandidata za mandatara, nestranačkog ili iz Mosta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene