Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ne treba prijetiti''

O gašenju sisačke rafinerije oglasio se i Petrov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora i čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je kako gašenje rafinerije u Sisku nije dopustivo, kako smatra da obje rafinerije - i u Sisku i u Rijeci - mogu istodobno postojati te da ne treba prijetiti nikakvim gašenjem rafinerija.

"Za nas gašenje rafinerije u Sisku nije dopustivo. Mi to ne želimo. Smatramo da svi potencijalni investitori koji su se javili za rafineriju u Sisku imaju svoj prostor. Smatramo da, ukoliko se njih uključi u taj proces, Rafinerija u Sisku može postojati", kazao je Petrov novinarima u Saboru, odgovarajući na upit znače li današnje izjave ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića promjenu stava Mosta oko Ine.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Slika nije dostupna Gašenje rafinerije Linić: Očekujem da Vlada nastavi borbu s MOL-om

Dobrović je, naime, u srijedu ujutro najprije izjavio kako će se "u neko doba Rafinerija nafte u Sisku ipak morati zatvoriti", da bi poslijepodne na izvanrednoj konferenciji za novinare poručio kako se Rafinerija Sisak ne gasi te će se naći rješenje koje uključuje očuvanje radnih mjesta.

Petrov smatra kako je izjava ministra Dobrovića pogrešno protumačena. "Ono što je zapravo htio reći Dobrović je da sadašnja putanja, sadašnji smjer koji je postojao zadnjih 15 godina nije dobar i ukoliko se nastavi s njim prijeti gašenje rafinerije u Sisku. Mi smo to pokušali promijeniti zadnjih 10 mjeseci i u tom smjeru će se nastaviti", rekao je Petrov.

I Petrov je u odgovoru na novinarska pitanja rekao kako "želimo ići smjerom post-fosilnog društva, kako želimo da to bude niskougljični smjer". "To je ono prema čemu idemo, a s druge strane želimo sačuvati radna mjesta. Smatram da i Rafinerija u Sisku i Rafinerija u Rijeci mogu istodobno postojati i da ne treba prijetiti apsolutno nikakvim gašenjem niti jedne rafinerije", rekao je čelnik Mosta.

Ponovio je kako je Dobrović u izjavi htio sažeti što će se dogoditi ukoliko bude ista politika. "Mi ćemo tu politiku mijenjati. Pokazali smo da se ona može mijenjati. Uostalom, mislim da smo svojim stavom oko Ine, pogotovo u zadnjih šest mjeseci, pokazali na kojem smo tragu i od toga nećemo odustati", poručio je Petrov.

Na upit treba li se potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić trebala izuzeti od odlučivanja o Ini, s obzirom da joj je suprug član Uprave te kompanije, Petrov je kazao kako se mora više upoznati s tim slučajem.

"Ako je supružnik unutar Uprave, morali bi se izuzeti", odgovorio je Petrov, uz ogradu da nije u potpunosti upoznat sa slučajem i da ne bi želio biti sudac. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene