454966
454966
454966
454966
454966

O gašenju sisačke rafinerije oglasio se i Petrov

  • , 26.10.2016., 16:30
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik Hrvatskog sabora i čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je kako gašenje rafinerije u Sisku nije dopustivo, kako smatra da obje rafinerije - i u Sisku i u Rijeci - mogu istodobno postojati te da ne treba prijetiti nikakvim gašenjem rafinerija.

 
 
 
 
Premijer i predsjednik Sabora o rafineriji (Video: Vijesti u 17h)
Premijer i predsjednik Sabora o rafineriji (Video: Vijesti u 17h)

"Za nas gašenje rafinerije u Sisku nije dopustivo. Mi to ne želimo. Smatramo da svi potencijalni investitori koji su se javili za rafineriju u Sisku imaju svoj prostor. Smatramo da, ukoliko se njih uključi u taj proces, Rafinerija u Sisku može postojati", kazao je Petrov novinarima u Saboru, odgovarajući na upit znače li današnje izjave ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića promjenu stava Mosta oko Ine.

Dobrović je, naime, u srijedu ujutro najprije izjavio kako će se "u neko doba Rafinerija nafte u Sisku ipak morati zatvoriti", da bi poslijepodne na izvanrednoj konferenciji za novinare poručio kako se Rafinerija Sisak ne gasi te će se naći rješenje koje uključuje očuvanje radnih mjesta.

Petrov smatra kako je izjava ministra Dobrovića pogrešno protumačena. "Ono što je zapravo htio reći Dobrović je da sadašnja putanja, sadašnji smjer koji je postojao zadnjih 15 godina nije dobar i ukoliko se nastavi s njim prijeti gašenje rafinerije u Sisku. Mi smo to pokušali promijeniti zadnjih 10 mjeseci i u tom smjeru će se nastaviti", rekao je Petrov.

I Petrov je u odgovoru na novinarska pitanja rekao kako "želimo ići smjerom post-fosilnog društva, kako želimo da to bude niskougljični smjer". "To je ono prema čemu idemo, a s druge strane želimo sačuvati radna mjesta. Smatram da i Rafinerija u Sisku i Rafinerija u Rijeci mogu istodobno postojati i da ne treba prijetiti apsolutno nikakvim gašenjem niti jedne rafinerije", rekao je čelnik Mosta.

Ponovio je kako je Dobrović u izjavi htio sažeti što će se dogoditi ukoliko bude ista politika. "Mi ćemo tu politiku mijenjati. Pokazali smo da se ona može mijenjati. Uostalom, mislim da smo svojim stavom oko Ine, pogotovo u zadnjih šest mjeseci, pokazali na kojem smo tragu i od toga nećemo odustati", poručio je Petrov.

Na upit treba li se potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić trebala izuzeti od odlučivanja o Ini, s obzirom da joj je suprug član Uprave te kompanije, Petrov je kazao kako se mora više upoznati s tim slučajem.

"Ako je supružnik unutar Uprave, morali bi se izuzeti", odgovorio je Petrov, uz ogradu da nije u potpunosti upoznat sa slučajem i da ne bi želio biti sudac. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se