447678
447678
447678
447678
447678

SVAKE ČETIRI GODINE ISTA PRIČA Ako 'kihne' Petrokemija ...

  • , 24.08.2016., 07:49
  • Autor:
  • komentara

Dug Petrokemije novi je razlog za svađu na relaciji MOST- HDZ.

 
 
 
 
Nesuglasice oko Petrokemije (Video: Dnevnik Nove TV)
Nesuglasice oko Petrokemije (Video: Dnevnik Nove TV)

HDZ-ov tehnički ministar prometa ne slaže se s odlukom tehničkog ministra gospodarstva kako bi dug kutinske tvrtke trebalo riješiti zalogom dionica crikveničkih hotela Jadran. I dok političari prebacuju loptice, sindikalisti s obje strane upozoravaju - uvučeni smo u predizbornu kampanju.

Opet iskri na relaciji MOST-HDZ. Ovog puta zbog 200 milijuna teškog duga Petrokemije prema dobavljačima plina. MOST je htio žrtvovati hotele u Crikvenici da spasi kutinsku tvornicu.

"Mi smo se jučer čuli, pitao me je li to moj stav ili je to stav HDZ-a, ja sam rekao da je i mi smo imali korektan razgovor kao i nebrojeno puta do sada", istaknuo je u utorak tehnički ministar prometa Oleg Butković.

"Ja mislim da je Oleg Butković u tom trenutku govorio u svoje ime, jer u ime HDZ-a nitko se nije protivio kad je bilo pripremano ni niti na užem kabinetu", rekao je na to Butkovićev kolega u Vladi, Tomislav Panenić (MOST).

Butković uvjerava kako nakon izlaska iz stečaja Jadran s 850 zaposlenih posluje sve bolje. Zalaganje za hotele iz njegove izborne jedinice, tvrdi, nema nikakve veze s izborima. "Da se ne događaju izbori 11. rujna isto tako bih reagirao", uvjerava Butković.

Panenić, međutim, vraća lopticu. "Ja bih prije rekao da je to vezano za ovu preidzbornu kampanju pa je to tema koju netko može koristiti u tom smislu", smatra on.

No, ako "kihne" Petrokemija - bolesna je cijela Kutina. Direktor tvornice uvjeren je da će država pronaći rješenje.

"Ja mislim da će vlasnik naći odgovarajuće rješenje za taj kolateral, a da li će to biti Jadran, Crikvenica ili nešto treće, mislim da u tom trenutku vlasnik ima kvalitetno rješenje", kaže Nenad Zečević, predsjednik Uprave Petrokemije.

Tvrdio je to i tehnički premijer Tihomir Orešković kada je iz Kutine krajem srpnja problem Petrokemije obećao riješiti u roku od mjesec dana. Danas uvjereava - sve će biti jasno do kraja tjedna.

"Na kraju ovaj Jadran.doo neće biti dio solucije, nego ćemo naći drugi način gdje ćemo nuditi jamstvo", poručio je Orešković.

Prozivke su brzo stigle iz oporbe. "Štogod HDZ takne upropaštava, propadne, mi ćemo znati to riješiti, sigurno ne zalaganjem dionica Jadrana", naglašava šef oporbe Zoran Milanović.

Za sindikaliste na moru, ali i kopnu - stvar je jasna. 'U svakom slučaju smo dio predizborne kampanje', smatra Davor Rakić, glavni povjerenik sindikata EKN.

Nepuna tri tjedna prije izbora - na potezu je tehnička vlada.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se