Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslavni rekorderi

Petrinjci na biciklu s 3,2 promila, a za volanom s 2,17 i bez vozačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci na Banovini jučer su zaustavili dva neslavna rekordera - petrinjskog biciklistu s 3,22 promila alkohola u krvi i sisačkog vozača koji nije položio vozački ispit, ali je za volan sjeo s više od dva promila alkohola, doznaje se u policiji.

Biciklist s preko tri promila alkohola u krvi, što se u literaturi opisuje kao nesvjesno stanje, policija je zaustavila oko 15,30 sati na raskrižju Nemčićeve i Ulice Gromova na petrinjskoj periferiji. Iz službenog izvješća nije jasno kako se 58-godišnjak s toliko alkohola ponašao na dva kotača, no policija ga je radi otrježnjenja odvela u postaju.

Istoga dana, oko 21.15 sati u Sisku policija je u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda zaustavila automobil kojim je upravljao 41-godišnjak s područja Petrinje.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozio s 2,17 promila alkohola u krvi, kao i da je za volan sjeo iako nema vozački ispit "B" kategorije. Također, na automobilu koji je vozio nije bila ispravna svjetlosna signalizacija, navela je policija u službenom izvješću.

>> Čak 81 % osmaša konzumiralo je alkohol, a 11 % pušilo je 'travu'

Nesavjesni vozač je odmah uhićen, a danas će biti odveden prekršajnom sucu u Sisku. Iako za upravljačima bicikala i automobila policija često zaustavlja osobe s više od 1,5 promila alkohola u krvi zakon propisuje da ih se mora odvesti na otrježnjenje, jer u takvom stanju nestaju samokritičnost i kontrola, javlja se prostorna dezorijentiranost, mogući su povremeni gubici svijesti, vrtoglavica i povraćanje.

Koncentracija alkohola iznad 2,5 promila izaziva gubitak svijesti, tijek misli je kao u stanju između sna i jave, za što je potrebno popiti najmanje osam do 10 pića.

Neslavni hrvatski rekord ostvario je, prema pisanju medija, prije deset godina 25-godišnjak iz Makarske kojem je policija prilikom intervencije zbog obiteljskog nasilja izmjerila čak 7,44 promila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobio 10 dana zatvora Zabranili mu vožnju zbog prekršaja pa ga uhvatili pijanog za volanom Slika nije dostupna RECIDIVIST (Ne)slavni rekorder: Dobio kaznu od 42 tisuće kuna jer je napuhao 3,3 promila

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene