Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan sporazum

Petrinja: Suradnja Koalicije Za premijera i HDRS-a na parlamentarnim i na lokalnim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi na listi Koalicije Za premijera u VI. izbornoj jedinici, Miodrag Demo i predsjednik Hrvatske demokratske regionalne stranke (HDRS) Anđelko Hrupački potpisali su u utorak u Petrinji regionalni Sporazum o suradnji stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti i HDRS na predstojećim parlamentarnim izborima, ali i na lokalnim izborima iduće godine u Sisačko-moslavačkoj županiji.

"U Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji može se i mora živjeti kao i u Zagrebu. Zato ću se, ako uđem u Hrvatski sabor, energično zauzimati za decentralizaciju u raspodjeli sredstava i za racionalizaciju ministarstava. Zagreb nam treba biti uzor u dobrom vođenju politike", izjavio je prilikom potpisivanja sporazuma Miodrag Demo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optimistični Bandić Koalicija za premijera: Za četiri godine imat ćemo rast BDP-a od 7 posto Slika nije dostupna Koalicija 'Za Premijera' Bandić i Demo: Nakon 11. rujna skrbimo o svim braniteljima u Republici Hrvatskoj

Dodao je da je Zagreb pomagao Petrinju, Novsku, Topusko i druga mjesta u mnogim akcijama, i da je spreman prihvatiti i nove projekte.

"U Petrinji smo pomogli izgradnju igrališta, osigurali besplatne udžbenike za 1750 učenika, a planiramo utemeljiti i muzičku akademiju. Naše je opredjeljenje pružiti potporu poduzetnicima Gavriloviću i Žužiću, kako bi zaposlili još više ljudi. Istovremeno ćemo se boriti da zaustavimo MOL, jer su INA i sisačka Rafinerija naši", rekao je Demo.

Predsjednik HDRS-a Hrupački naglasio je da koalicijska suradnja nije ničim uvjetovana.

Stranka se nakon teškog razdoblja i razrješenja bivšeg predsjednika konsolidirala i sa 700 članova sve je značajnija politička snaga, ustvrdio je, dodavši kako je u stranci i veliki broj mladih.

Hrupački i koordinator stranke MB 365 za Sisačko-moslavačku županiju Branimir Bešlić, pozvali su svoje članove i druge birače, da na izborima zaokruže koalicijsku listu i njenog nositelja Miodraga Demu.

Potpisivanju Sporazuma o suradnji bio je nazočan i novljanski gradonačelnik Vlado Klasan, bivši član HSLS-a, koji je kao nezavisni kandidat na trećem mjestu koalicijske liste u VI. izbornoj jedinici.

Za odluku da se kandidira na listi Koalicije Za premijera, Klasan se odlučio zbog, kako je ustvrdio , "maćehinskog odnosa predsjednik stranke Darinka Kosora", koji je "razvrgavao županijsku koaliciju s SDP-om i rušio tri stranačka gradonačelnika u županiji". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene