446786
446786
446786
446786
446786

Petrinja: Suradnja Koalicije Za premijera i HDRS-a na parlamentarnim i na lokalnim izborima

  • , 16.08.2016., 14:32
  • Autor:
  • komentara

Prvi na listi Koalicije Za premijera u VI. izbornoj jedinici, Miodrag Demo i predsjednik Hrvatske demokratske regionalne stranke (HDRS) Anđelko Hrupački potpisali su u utorak u Petrinji regionalni Sporazum o suradnji stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti i HDRS na predstojećim parlamentarnim izborima, ali i na lokalnim izborima iduće godine u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 
 
 
 
Miodrag Demo (Foto: Dnevnik.hr)
Miodrag Demo (Foto: Dnevnik.hr)

"U Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji može se i mora živjeti kao i u Zagrebu. Zato ću se, ako uđem u Hrvatski sabor, energično zauzimati za decentralizaciju u raspodjeli sredstava i za racionalizaciju ministarstava. Zagreb nam treba biti uzor u dobrom vođenju politike", izjavio je prilikom potpisivanja sporazuma Miodrag Demo.

Dodao je da je Zagreb pomagao Petrinju, Novsku, Topusko i druga mjesta u mnogim akcijama, i da je spreman prihvatiti i nove projekte.

"U Petrinji smo pomogli izgradnju igrališta, osigurali besplatne udžbenike za 1750 učenika, a planiramo utemeljiti i muzičku akademiju. Naše je opredjeljenje pružiti potporu poduzetnicima Gavriloviću i Žužiću, kako bi zaposlili još više ljudi. Istovremeno ćemo se boriti da zaustavimo MOL, jer su INA i sisačka Rafinerija naši", rekao je Demo.

Predsjednik HDRS-a Hrupački naglasio je da koalicijska suradnja nije ničim uvjetovana.

Stranka se nakon teškog razdoblja i razrješenja bivšeg predsjednika konsolidirala i sa 700 članova sve je značajnija politička snaga, ustvrdio je, dodavši kako je u stranci i veliki broj mladih.

Hrupački i koordinator stranke MB 365 za Sisačko-moslavačku županiju Branimir Bešlić, pozvali su svoje članove i druge birače, da na izborima zaokruže koalicijsku listu i njenog nositelja Miodraga Demu.

Potpisivanju Sporazuma o suradnji bio je nazočan i novljanski gradonačelnik Vlado Klasan, bivši član HSLS-a, koji je kao nezavisni kandidat na trećem mjestu koalicijske liste u VI. izbornoj jedinici.

Za odluku da se kandidira na listi Koalicije Za premijera, Klasan se odlučio zbog, kako je ustvrdio , "maćehinskog odnosa predsjednik stranke Darinka Kosora", koji je "razvrgavao županijsku koaliciju s SDP-om i rušio tri stranačka gradonačelnika u županiji". (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se