Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštar odgovor

Petrina osudio provokacije Raškovićeva unuka koji Dalmaciju zove 'zapadnim srpskim pokrajinama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Petrina osudio je provokacije Jovana Ivića, koji se tijekom ljetovanja u Primoštenu na društvenim mrežama rugao Hrvatskoj i žrtvama Domovinskog rata nazivajući Dalmaciju "zapadnim srpskim pokrajinama".

Primoštenski načelnik i nositelj nezavisne liste Stipe Petrina u srijedu je osudio provokacije Jovana Ivića, unuka jednog od vođa srpske pobune u Hrvatskoj početkom 90-ih Jovana Raškovića, koji se tijekom ljetovanja u Primoštenu na društvenim mrežama rugao Hrvatskoj i žrtvama Domovinskog rata nazivajući Dalmaciju "zapadnim srpskim pokrajinama".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Primošten u plusu Stipe Petrina ima poseban sistem ulaganja u zdravstvo na razini općine: ''Kujundžić nema dodira s realnošću, a njegove su izjave dno dna'' Slika nije dostupna Pala i tužba! Državna odvjetnica Senečić: Stipe Petrina povrijedio mi je ugled i čast

"Ivić, koji se nalazi na području Općine Primošten i na svom ljetovanju posjećuje dalmatinske gradove koji su pretrpjeli ratnu štetu, svojim istupima jasno daje do znanja da ne poštuje pravni poredak države na čijem se teritoriju nalazi", navodi Petrina u priopćenju.

Ivić je ljetovao u kući u Primoštenu koja je u vlasništvu Raškovićeve obitelji, a Petrina podsjeća da je 90-tih kao tajnik Mjesne zajednice Primošten pokrenuo peticiju o osudi Raškovićevih antihrvatskih djelatnosti, sa ciljem da mu se zabrani dolazak u Primošten.

"Taj moj čin naišao je na osudu Hrvatskog sabora, a posebno Ivana Zvonimira Čička, koji je stao u zaštitu Raškovićevih ljudskih prava. Svjedoci smo što se nakon toga dogodilo s našim pravima", kaže Petrina dodajući da, zbog ratnih iskustava iz devedesetih godina, "svaki i najmanji poziv na agresiju na Hrvatsku valja smatrati ozbiljnim činom i treba ga spriječiti odmah i bez odlaganja".

Stoga Petrina poziva MUP i Državno odvjetništvo da energično spriječe takve provokatorske akcije i hitno poduzmu potrebne radnje protiv Raškovićeva unuka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene