444667
444667
444667
444667
444667

Petrina osudio provokacije Raškovićeva unuka koji Dalmaciju zove 'zapadnim srpskim pokrajinama'

  • , 27.07.2016., 15:04
  • Autor:
  • komentara

Stipe Petrina osudio je provokacije Jovana Ivića, koji se tijekom ljetovanja u Primoštenu na društvenim mrežama rugao Hrvatskoj i žrtvama Domovinskog rata nazivajući Dalmaciju "zapadnim srpskim pokrajinama".

 
 
 
 
Stipe Petrina,arhiva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Stipe Petrina,arhiva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Primoštenski načelnik i nositelj nezavisne liste Stipe Petrina u srijedu je osudio provokacije Jovana Ivića, unuka jednog od vođa srpske pobune u Hrvatskoj početkom 90-ih Jovana Raškovića, koji se tijekom ljetovanja u Primoštenu na društvenim mrežama rugao Hrvatskoj i žrtvama Domovinskog rata nazivajući Dalmaciju "zapadnim srpskim pokrajinama".

"Ivić, koji se nalazi na području Općine Primošten i na svom ljetovanju posjećuje dalmatinske gradove koji su pretrpjeli ratnu štetu, svojim istupima jasno daje do znanja da ne poštuje pravni poredak države na čijem se teritoriju nalazi", navodi Petrina u priopćenju.

Ivić je ljetovao u kući u Primoštenu koja je u vlasništvu Raškovićeve obitelji, a Petrina podsjeća da je 90-tih kao tajnik Mjesne zajednice Primošten pokrenuo peticiju o osudi Raškovićevih antihrvatskih djelatnosti, sa ciljem da mu se zabrani dolazak u Primošten.

"Taj moj čin naišao je na osudu Hrvatskog sabora, a posebno Ivana Zvonimira Čička, koji je stao u zaštitu Raškovićevih ljudskih prava. Svjedoci smo što se nakon toga dogodilo s našim pravima", kaže Petrina dodajući da, zbog ratnih iskustava iz devedesetih godina, "svaki i najmanji poziv na agresiju na Hrvatsku valja smatrati ozbiljnim činom i treba ga spriječiti odmah i bez odlaganja".

Stoga Petrina poziva MUP i Državno odvjetništvo da energično spriječe takve provokatorske akcije i hitno poduzmu potrebne radnje protiv Raškovićeva unuka. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se