Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doveo stotinjak Primoštenaca

Petrina onemogućio sjednicu Županijske skupštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnja sjednica šibenske Županijske skupštine prekinuta je jer je primoštenski načelnik Stipe Petrina, koji se protivi zakonskoj odredbi po kojoj ne može aktivirati vijećnički mandat u skupštini jer je izabran za općinskog načelnika, na sjedicu doveo stotinjak Primoštenaca koji su mu pružili potporu u trenutku kad su ga zaštitari pokušali izbaciti iz vijećnice.

Pročitajte i ovo Marija Pejčinović Burić Marija Pejčinović Burić Plenkovićeva uzdanica više neće biti na čelu Vijeća Europe: ''Pomno sam razmatrala odluku'' Ilustracija Pokrenuta istraga Bivši načelnik policije obavještavao osumnjičenika o istrazi koja se vodila protiv njega

Petrina je u šibensku vijećnicu ušao s osam vijećnika izabranih na njegovoj nezavinskoj županijskoj listi i stotinjak Primoštenaca koji su ga došli poduprijeti. Ušavši u Gradsku vijećnicu, gdje se održavala sjednica Županijske skupštine, Petrina je izišao za govornicu prosvjedujući zbog angažmana zaštitarske službe, te je zatražio da u skupštini aktivira svoj mandat, pri čemu je metode kojim ga se u tome nastoji spriječiti nazvao ‘nacističkima’.

Zaštitari ga vukli

Sjednica Županijske skupštine prekinuta je kad su ga zaštitari, nastojeći ga udaljiti iz Gradske vijećnice, uhvatili za ruke i počeli vući. Budući da su na to reagirali oporbeni vijećnici i Primoštenci koji su ga došli poduprijeti, zaštitari su odustali, a predsjednik Županijske skupštine Josip Odak prekinuo je sjednicu i najavio je za sutra, 21. srpnja.

U šibensko-kninsku Županijsku skupštinu izabrano je 17 vijećnika HDZ-a, sedam vijećnika koalicije SDP-HNS, četiri vijećnika koalicije HSP-HRZ-HČSP, pet vijećnika SDSS-a i dva vijećnika HSS-a. Izabrano je i osam vijećnika Nezavisne liste Stipe Petrine, koji nisu prisegnuli jer su napustili konstituirajuću sjednicu pošto Petrina nije mogao aktivirati svoj mandat, a njihova prisega bila je prva točka dnevnog reda danas neodržane sjednice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene