Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odslužili dvije trećine kazne

Petrač, Norac i Sulić rano jutros izašli na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas su iz zatvora pušteni Hrvoje Petrač, Mirko Norac i Leon Sulić.

Jutros u 6,15 na slobodu su izašli Petrač, Norac i Sulić, iako je njihov izlazak iz zatvora bio predviđen za kasnije. Novinari su ih čekali kako bi zabilježili njihov izlazak iz zatvora, ali bivši zatvorenici su ih uspješno izbjegli.

Pročitajte i ovo Tomislav Horvatinčić - 5 Kako je to moguće? Zašto Tomislav Horvatinčić slobodno šeta Samoborom? "Kod nas je sve moguće" Slika nije dostupna 'Nije se pokajao za zločine' Nevladine udruge žele da Norac ostane u zatvoru

Odluku o prijevremenom izlasku na slobodu za Mirka Norca, Hrvoja Petrača i Leona Sulića donijelo je Povjerenstvo za uvjetni otpust na sjednici održanoj još u rujnu.

Hrvoje Petrač u zatvoru je služio sedmogodišnju kaznu zbog otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Nakon odslužene dvije trećine kazne, izašao je van. 

Petrač je, zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca i iznude, bio osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam i pol godina zatvora, a uvjetnog je otpusta, odnosno skraćenja zatvorske kazne, dobio 15 mjeseci.

S vremena na vrijeme Petrač je i iz zatvora punio novinske stupce. Pamti se i njegov odlazak na vjenčanje sina Novice, ali i uskraćeni izlazak na slobodu da bi vidio prvu unuku. Nedavno, nakon rođenja druge unuke, dopušten mu je izlazak. Naša kamera u ponedjeljak snimila je Hrvoja Petrača u vulkanizerskoj radionici u Škorpikovoj ulici u Zagrebu.

U Upravi su nam naglasili kako se Petrač uvijek javljao na vrijeme te se kao zatvorenik uzorno ponašao. Nedavno je, podsjetimo, viđen i u Kaptol centru.

Mirko Norac u zatvoru je više od deset godina. Za ratne zločine na području Gospića dobio je 12 godina zatvora, a za zločine u medačkom džepu šest godina. Vrhovni sud odredio mu je jedinstvenu kaznu u trajanju od 15 godina zatvora. I on je danas izašao nakon odslužene dvije trećine kazne. U zatvoru nije gubio vrijeme, diplomirao je, oženio se i postao otac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene