Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko granice bez dozvole

Ostao bez putovnice: Doznajte gdje se sve po inozemstvu 'skitao' Petrač!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Petrač jutros se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je izašao pred suca zbog kršenja uvjetnog otpusta.

Petrač se pojavio pred sucem Zdravkom Jambrovićem, zaduženim za njegov nadzor dok je na slobodi, koji će naknadno odlučiti hoće li vratiti Petrača natrag u zatvor. Naime, u posljednjih pet mjeseci koliko je na uvjetnoj slobodi Petrač je bez dozvole i znanja suda 20-ak puta izašao iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU" Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Sudac je saslušao Petrača te mu je oduzeo putovnicu, a odluku o tome hoće li Petrač i dalje ostati na slobodi ili će se vratiti u zatvor donijet će u četvrtak u podne. Ukoliko sudac donese odluku o Petračevom vraćanju u zatvor on ima pravo na žalbu, a u slučaju takve odluke Petrač će u zatvoru biti smješten po puno strožim uvjetima. Po odlasku sa suda nije davao izjave.

19 dana u inozemstvu bez sudske dozvole

Sudac je ranije odobrio Petraču put u Izrael u razdoblju od 2. prosinca do 2. siječnja zbog liječenja, no on to nije iskoristio. Kako doznajemo, Petrač je sucu rekao da se zabunio i da su poslovne obaveze bile žurne te da nije imao vremena nikoga obavijestiti. Petrač je u nekoliko navrata bio u Sloveniji, Španjolskoj, Izraelu i Azerbajđanu, a ukupno je u inozemstvu bez sudske dozvole boravio 19 dana.

Podsjetimo, Petrač je iz zatvora pušten 15 mjeseci prije isteka kazne za otmicu sina Vladimira Zagorca, a sudac je za kršenje uvjetne slobode saznao prošlog tjedna od novinara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene